Τότσιος: Νίκη για να ανακάμψουμε

438

Η σεζόν μπορεί να ξεκίνησε ιδανικά για τους Ικάρους Σερρών (6 συνεχόμενες νίκες), αλλά το τελευταίο διάστημα μετράνε τέσσερα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα που τους έχουν αφήσει εκτός της πρώτης δυάδας.

Ένας από τους παλιούς παίκτες της ομάδας και συνεχώς μέσα στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος της Α2 είναι ο Κώστας Τότσιος. Ο 34χρονος γκαρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Northbasket», αναφέρθηκε στην αγωνιστική κοιλιά των Ικάρων τις τελευταίες αγωνιστικές. Αναλυτικά: «Πιστεύω ότι οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες οφείλονται στους πολλούς τραυματισμούς που είχαμε αυτό το διάστημα. Αυτές οι απουσίες δεν επέτρεψαν στην ομάδα να δουλέψει όπως θα ήθελε και μας αποσυντόνισαν. Έτσι είναι το μπάσκετ. Όμως τώρα δεν είναι ώρα για δικαιολογίες αλλά για σκληρή δουλειά. Αυτές τις ημέρες της διακοπής προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, ούτως ώστε να επαναφέρουμε την ομάδα στις επιτυχίες».

Ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ερμή Λαγκαδά: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Ερμής προέρχεται από νίκη οπότε η ψυχολογία τους θα είναι ανεβασμένη. Διαθέτουν μία καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες και ένα ίδιο κορμό τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση, καθαρό μυαλό και προπάντων να μην επαναλάβουμε τα λάθη των προηγούμενων παιχνιδιών για να έχουμε ελπίδες για τη νίκη. Ξέρουμε ότι με τη κατάκτηση του ροζ φύλλου ανακάμπτουμε στο βαθμολογικό αλλά και στο ψυχολογικό τομέα, οπότε θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία της ομάδας αλλά και αν θεωρεί ότι οι Ίκαροι είναι ακόμα μέσα στη διεκδίκηση της ανόδου δήλωσε: «Σαφώς και δεν είμαι ικανοποιημένος από τη πορεία μας. Με βάση το ρόστερ αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο ψηλά στη βαθμολογία, όμως τώρα δεν είναι ώρα για δάκρυα αλλά για σκληρή δουλειά. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, είναι νωρίς ακόμα να πούμε οτιδήποτε για άνοδο. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και δεν χρειάζεται να προτρέχουμε. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Στη συνέχεια ο Τότσιος αναφέρθηκε στη δυναμικότητα της Α2: «Όπως όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες, έτσι και το πρωτάθλημα της Α2 είναι αποδυναμωμένο. Είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των συλλόγων αλλά και ότι δεν υπάρχει ομάδα φόβητρο. Εκείνες που θα έχουν σοβαρότητα και διάρκεια στην απόδοση τους αλλά και διοικητική σταθερότητα, θα είναι αυτές που θα ξεχωρίσουν και θα τερματίσουν ψηλά στη βαθμολογία».

Για τη παρουσία του φίλαθλου κόσμου των Σερρών στο γήπεδο ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής σχολίασε: «Στις πρώτες αγωνιστικές που η ομάδα πήγαινε από νίκη σε νίκη ο κόσμος γέμιζε το γήπεδο. Στη συνέχεια όμως και μετά από κάποιες απρόσμενες ήττες απογοητεύτηκαν με αποτέλεσμα να μειωθεί η προσέλευση τους στο ΔΑΚ. Εμείς τους θέλουμε κοντά μας για να μας βοηθήσουν γιατί γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από όλους μας».

 

Γιώργος Κυπραίος