Τσούρμας: «Η ΜΕΝΤ δουλεύει σε πρότυπα ομάδας εθνικών κατηγοριών»

286

Ο προπονητής της ΜΕΝΤ (Α1 ΕΚΑΣΘ), Δημήτρης Τσούρμας, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας του: «Η φετινή χρονιά είναι λίγο ιδιαίτερη, γιατί κουβαλάμε μια μεγάλη… ρετσινιά από πέρσι και ρίξαμε την ομάδα στις τοπικές κατηγορίες. Την ΜΕΝΤ την έχει συνηθίσει ο κόσμος, αν όχι στην κορυφή των κατηγοριών, στις εθνικές κατηγορίες. Έχουμε την ομάδα στα πιο χαμηλά τα τελευταία χρόνια. Πεισμώσαμε το καλοκαίρι με τη βοήθεια της διοίκησης και εγώ και οι παίκτες. Το να πρωταγωνιστήσουμε ήταν μονόδρομος. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να κατακτήσουμε την πρώτη θέση και την άνοδο».

Για την οργάνωση του συλλόγου: «Αυτό είναι και το μυστικό, δεν πρέπει να αποπροσανατολιστείς, γιατί έτσι δεν κάνεις την διαφορά. Εμείς είπαμε από την αρχή ότι θα δουλέψουμε λες και είμαστε στην Β’ Κατηγορία. Δουλεύουμε σε πρότυπα ομάδας εθνικών κατηγοριών».

Για τις εντυπώσεις από το τοπικό: «Με έχει εντυπωσιάσει, έχει κάποια στοιχεία τα οποία δεν περίμενα να συναντήσω. Υπάρχουν νεαρά παιδιά τα όποια, όχι απλά θα μπορούσαν να παίξουν στη National League 1, αλλά θα μπορούσαν και να πρωταγωνιστήσουν».

Για την αξιοποίηση νεαρών παιδιών: «Έχω τρεις αθλητές που έχουν πραγματικά μέλλον, όμως τώρα ο στόχος μας δεν είναι να κάνουμε παραγωγή ταλέντων, αλλά να ανεβούμε κατηγορία. Περιμένω καταστάσεις παιχνιδιών ή αγώνες που θα έχουμε βαθμολογική άνεση ώστε να βάλω αυτά τα παιδιά. Το κακό είναι ότι πρέπει πρώτα να “κλειδώσουμε” τον στόχο για φέτος μόνο και να βάλουμε σε δεύτερο ρόλο την παραγωγική διαδικασία. Έχουμε στο μυαλό μας αν μπορέσουμε και ανέβουμε κατηγορία να τους ενσωματώσουμε».