Τσαρτσαρής: «Να γεμίσει την Μ. Τετάρτη το Παλέ, ιερός ο σκοπός του παιχνιδιού»

1059

Ο Κώστας Τσαρτσαρής έχει πάρει μέρος σε όλα τα παιχνίδια που έχε δώσει φέτος ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και έτσι δεν θα μπορούσε να λείπει από τον αγώνα φιλίας της Μεγάλης Τετάρτης (08/04), που θα διεξαχθεί στο Παλαί ντε Σπορ με αντίπαλο τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών (I.P.A.) Νομού Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση και η στήριξη της προσπάθειας των παιδιών και των ανθρώπων του Παιδικού Χωριού S.O.S. Πλαγιαρίου, γεγονός που ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα τον βετεράνο διεθνή καλαθοσφαιριστή.

«Ο σκοπός είναι ιερός και όταν έχει να κάνει κάτι με τα παιδιά πάντα η ευαισθητοποίηση είναι στον υψηλότερο βαθμό. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτά τα συναισθήματα και πόσο μάλλον όταν μας δίνετε η ευκαιρία να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα και που το κάνουμε σ’ όλη μας τη ζωή δηλαδή να παίζουμε μπάσκετ», δήλωσε αποκλειστικά στο Northbasket ο Κώστας Τσαρτσαρής.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη που χρειάζονται τα παιδιά του Χωριού S.O.S. Πλαγιαρίου, προσθέτοντας: «Το θέμα είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να καταλάβει ότι το να έρθει στο γήπεδο εξυπηρετεί έναν απώτερο σκοπό. Οπότε με την παρουσία του και φέρνοντας οτιδήποτε μπορεί από το μικρότερο πράγμα έως το μεγαλύτερο παρέχει μία τεράστια βοήθεια. Γι’ αυτό θα θέλαμε και εμείς να δούμε το Παλαί ντε Σπορ γεμάτο όχι γιατί μας αρέσει να παίζουμε μόνο σε γεμάτα γήπεδα, αλλά γιατί θα καταλάβουμε ότι ο σκοπός έχει εξυπηρετηθεί».

Τέλος, ο πρώην άσος της Εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού κάλεσε τον κόσμο να δώσει βροντερό παρών στηρίζοντας την προσπάθεια των διοργανωτών. «Ο κόσμος ας μην κοιτάξει τα ονόματα και το ποιοι παίζουν, αλλά να σκεφτεί ότι ο λόγος που μαζευόμαστε για να δώσουμε αυτό το παιχνίδι είναι εξαιρετικά σημαντικός. Έτσι θα τον παρακαλούσα να έρθει στο γήπεδο, καθώς και σαν νέος γονιός γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι αυτό για τα παιδιά», κατέληξε στις δηλώσεις του στο Northbasket ο Κώστας Τσαρτσαρής.