“Τσέκαρε” το εισιτήριο για το Final-4 η Fenerbahce

730

Η Fenerbahce του Zots πέρασε σαν σίφουνας από το Kaunas και με τη δεύτερη νίκη της επί λιθουανικού εδάφους (82-99) έκανε το 3-1 στη σειρά, όντας πλέον η δεύτερη ομάδα μετά τη Real, που προκρίνεται στο Final-4 της Vitoria. Οι βάσεις μπήκαν από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν με 16-30 επιμέρους οι Τούρκοι έδειξαν, πως δεν είχαν διάθεση για 5ο παιχνίδι. Σε αυτό το διάστημα μάλιστα, οι παίκτες του Obradovic έγραψαν το εντυπωσιακό 6/6 τρίποντα και 6/8 δίποντα, κόβοντας τα πόδια, τον αέρα, τον τσαμπουκά και τον βήχα των γηπεδούχων.Εξαιρετικός ο Σλούκας με 15 πόντους, 10 assists, 5 rebounds και 4 κλεψίματα, όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από τον κύριο της φωτογραφίας. Ο Bobby Dixon (εμείς πάντα έτσι θα τον λέμε, deal with it) σημείωσε σε 24 λεπτά συμμετοχής 25 πόντους με 4/5 δίποντα, 5/5 τρίποντα και 2/2 βολές. Είχε ακόμα 4 assists, 3 κλεψίματα και 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο παρόλα αυτά δεν ήταν game high, μιας και το 35άρι του φοβερού Brandon Davies (25 πόντοι, 7 rebounds, 3 assists και 8 κερδισμένα φάουλ) έκλεψε την παράσταση.
Είναι μεγάλο ευτύχημα πάντως για οποιονδήποτε προπονητή, να έχει έναν παίκτη στα 36 του σε τέτοια κατάσταση και με τα χιλιόμετρα και τις παραστάσεις του ύψους 1.78 cm Combo. O Dixon είναι ένας late bloomer, έχει δηλαδή ξεκινήσει την καριέρα του ουσιαστικά στα 31 του, όταν υπό τις οδηγίες του Ufuk Sarica οδήγησε την Karsiyaka στον τίτλο της TBL, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις. Έκτοτε αποτελεί τον ελβετικό σουγιά στη Fener του Obradovic και τον game changer, που αναλαμβάνει πολλάκις να πάρει το μεγάλο σουτ και ακόμα περισσότερα το πιο δύσκολο μαρκάρισμα, αφού η on ball άμυνά του είναι από άλλο διάστημα. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌΣ! Πολλά μπράβο!
5η σερί χρονιά στο Final-4 η Fenerbahce. Θυμίζουμε, πως στην πρώτη χρονιά του Zelimir Obradovic στον πάγκο της αποκλείστηκε από το Top-16, όμως στη συνέχεια έδειξε υπομονή και πίστη στο πλάνο της. Σίγουρα το μεγάλο μπάτζετ παίζει μείζονα παράγοντα, όμως πόσες ομάδες έχουμε δει και συνεχίζουμε να βλέπουμε, με ανάλογο προϋπολογισμό να καταρρέουν και να βυθίζονται;

Πηγή: Fundamentals