Τρεις θέσεις έκλεισαν για Τόκιο!

340

Πηγή: Fundamentals

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις τελικούς του προολυμπιακού τουρνουά, με τις Σλοβενία, Γερμανία και Ιταλία να παίρνουν το μαγικό χαρτάκι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αναμένεται το ματς της εθνικής μας με την Τσεχία.
Αναλυτικά:

Λιθουανία – Σλοβενία: 85-96
May be an image of 3 people, people playing sports and indoor

Τι μπορεί κανείς να πει για αυτόν τον απίστευτο παικταρά. Ό,τι και να πεις, φαντάζει πολύ λίγο. Ο 22χρονος μάγος κέρδισε μέσα στην έδρα της την οικοδέσποινα Λιθουανία των Valanciunas και Sabonis με 85-96 και στέλνει τους “δράκους” στο Τόκιο, κάνοντας από τώρα πιο ενδιαφέρον το τουρνουά, αφού η Σλοβενία θα παίξει σε Ολυμπιάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της!
Ο Luka Doncic σταμάτησε στους 31 πόντους (13/23 FG, 4/5 FT), στα 11 rebounds και στις 13 assists για μόλις 2 λάθη σε 33:42 συμμετοχής. Cancar με 18, Blazic με 16 και Tobey με 13 οι βοηθοί του, όμως τα πάντα μοιάζουν λίγα μπροστά το μεγαλείο του καλύτερου ίσως παίκτη του κόσμου (το είχαμε πει πρώτοι πριν έναν χρόνο και μας λοιδορήσατε).
Congrats Dragons, see you in Tokyo!

May be an image of 1 person, playing a sport and indoor

Λίγη ώρα αργότερα, στην Κροατία, οι Γερμανοί έγιναν η δεύτερη ομάδα που τσεκάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας, κερδίζοντας τη Βραζιλία με 75-64. O Moritz Wagner με 28 πόντους, 6 rebounds και 3 κλεψίματα και ο Johannes Voigtmann με 8, 11 και 2 αντίστοιχα τράβηξαν το κάρο του Hendrik Rodl. Με την κόρνα της λήξης οι Γερμανοί ξέσπασαν δίκαια σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Οι Βραζιλιάνοι έκαναν το χειρότερο παιχνίδι τους στο χειρότερο χρονικά σημείο. Με 25/64 εντός παιδιάς (39.1%), 8 λιγότερα rebounds και 12 λάθη για 10 μόλις assists, ήταν καταδικασμένοι να έχουν ελάχιστες πιθανότητες για κάτι καλό σήμερα. Παρ’ όλα αυτά μέσω της καλής άμυνάς τους, έμειναν μέσα στο ματς ως το τέλος, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν την υπέρβαση.
Congrats Panchers, see you in Tokyo!
May be an image of 12 people and indoorΣτον προτελευταίο χρονικά τελικό της βραδιάς, οι Ιταλοί έκαναν τη μεγάλη έκπληξη και άφησαν εκτός Ολυμπιάδας τους Σέρβους, αφού πρώτα τους πήραν το τομάρι μέσα στο Βελιγράδι! Με επιμέρους 32-22 στο τελευταίο 10λεπτο, οι παίκτες του Kokoskov κατάφεραν απλώς να ρίξουν τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα για το τελικό 95-102, με τους παίκτες του Meo Sacchetti να έχουν ισοπεδώσει τους πάντες στο παρκέ, δείχνοντας αξιοθαύμαστο πάθος και ζήλο.
Ακόμα μια ματσάρα από τον Achille Polonara, που τελείωσε με 24 πόντους, 12 rebounds, 2 assists και 2 κλεψίματα, ενώ 24 είχε ο Mannion, 21 o Fontecchio , 15 o Tonut και 10 ο Pajola. Ξεχώρισε Danilo Andjusic με 27 πόντους για τους ηττημένους, με τον νεαρό παικταρά, Filip Perusev, να γράφει 22 και τον Dobric 17.
Μεγάλη απώλεια για τους επερχόμενους αγώνες, αλλά και μια μεγάλη παρουσία με επιβλητικό μάλιστα τρόπο από την Ιταλία, που το δικαιούταν όλο αυτό 1000% και της αξίζουν πολλά μπράβο!
Congrats Azzurri, see you in Tokyo!
Πηγή: Fundamentals