Τραϊανός: Όπου και αν παίζουμε είμαστε ο Ηρακλής

393

Ένας από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες του Ηρακλή τη φετινή περίοδο είναι ο Τάσος Τραϊανός. Ο 24χρονος φόργουορντ που έχει αγωνιστεί επίσης σε Αμύνταιο, Αρίων Πτολεμαΐδας, Ολύμπια Λάρισας, ΑΕΛ, Χαλκίδα και Απόλλωνα Πατρών, ήρθε στους κυανόλευκους στο τέλος της περσινής σεζόν όπου ο σύλλογος είχε ήδη υποβιβαστεί.

Το καλοκαίρι αν και είχε προτάσεις από αρκετές ομάδες, αποφάσισε με κίνδυνο να μείνει χωρίς ομάδα, να περιμένει να δει τι θα γίνει με τον Ηρακλή. Και όντως δικαιώθηκε για την επιλογή του αφού πλέον αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος του Ημίθεου. Ο Τραϊανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στη BlueArena, αναφέρθηκε στη φετινή πορεία των κυανόλευκων.

-Τάσο πέρσι είχες δύο συμμετοχές στην Α1 με τον Ηρακλή. Φέτος ο σύλλογος συμμετέχει στη Β’ Εθνική.

«Ο Ηρακλής είναι Ηρακλής σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται. Από μικρός έχω μία αγάπη προς τον Ηρακλή. Πέρσι σε αυτές τις δύο αγωνιστικές που έπαιξα, μου άρεσε πάρα πολύ και ήθελα να μείνω και φέτος. Το καλοκαίρι με είχαν προσεγγίσει αρκετές ομάδες από την Α2 και Β’ Εθνική, αλλά εγώ είχα πει ότι η μόνη ομάδα που θα παίξω θα είναι ο Ηρακλής. Νιώθω δικαιωμένος από αυτή την επιλογή γιατί εκτός από το ότι περνάω πολύ καλά, είναι μεγάλη μου τιμή να φοράω αυτή τη φανέλα».

-Η ομάδα προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της ΜΕΝΤ. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό το αποτέλεσμα;

«Ήταν μία πολύ καλή νίκη. Σε όλο το διάστημα της διακοπής των Χριστουγέννων δουλέψαμε πάρα πολύ καλά και αυτό έχει αρχίσει και βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα έχει αρχίσει να αποκτά ομοιογένεια και παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι. Σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα μας βοήθησε πολύ στη βαθμολογία αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί γιατί το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο».

-Πόσο διαφορετική είναι η ομάδα τώρα σε σχέση με πριν από ενάμιση μήνα;

«Είναι φανερό ότι η ομάδα ημέρα με την ημέρα γίνεται όλο και καλύτερη. Μπορεί το ρόστερ να είναι μικρό, αλλά αυτοί που είμαστε δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό μέχρι το τελικό σφύριγμα. Είμαστε μία εντελώς καινούργια ομάδα η οποία τώρα σιγά-σιγά αρχίζει να δένει. Θέλουμε σε κάθε αγωνιστική να παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι».

-Ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την Αναγέννηση/Φλόγα.

«Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να το κερδίσουμε. Η έκβαση αυτού του ματς θα κρίνει πολλά όσον αφορά τη μάχη της παραμονής. Γενικά όλα τα ματς από εδώ και πέρα θα είναι έτσι. Το γεγονός ότι παίζουμε μέσα στην έδρα μας, δεν μας επιτρέπει να μην κερδίσουμε. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αφού και η αντίπαλη ομάδα έχει μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία, αλλά θα τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε το ροζ φύλλο».

-Όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, ποια ομάδα πιστεύεις ότι είναι ο βασικός σας αντίπαλος;

«Αυτή τη στιγμή και με βάση τη βαθμολογία βασικός μας αντίπαλος είναι η Φλόγα. Εμείς έχουμε μία περισσότερη νίκη και αν τους κερδίσουμε τη Κυριακή αποκτάμε σημαντικό προβάδισμα. Το καλό είναι ότι πλέον η παραμονή εξαρτάτε από εμάς αφού έχουμε βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθούμε για τη νίκη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα».

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στο φίλαθλο κόσμο της ομάδας;

«Με όλα όσα έγιναν το καλοκαίρι οι οπαδοί μας είναι λογικό να έχουν απομακρυνθεί από την ομάδα. Ένας υποβιβασμός δεν είναι ότι καλύτερο. Εκτός από αυτό είδαν φέτος την ομάδα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές να χάνει με μεγάλη διαφορά και όλα αυτά τον άφησαν μακριά. Είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία γι’ αυτούς να βλέπουν την ομάδα στη Β’ Εθνική αλλά δεν γίνεται να κάνουμε κάτι άλλο. Για εμάς είναι μία πρόκληση να καταφέρουμε να τους κάνουμε να επιστρέψουν στο γήπεδο. Πρέπει να ξέρουν ότι παλεύουμε για τον Ηρακλή και σε κάθε παιχνίδι δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό. Μακάρι τη Κυριακή να είναι στο πλευρό μας γιατί τους χρειαζόμαστε. Μας δίνουν ώθηση και κίνητρο».

 

Πηγή: Bluearena.gr