Τρίτη θέση στο κύπελλο Ελλάδας γυναικών για τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου-Επικράτησε του Παναθηναϊκού με 78-64- Τι δήλωσαν Μπουμπούς και Καντζιλιέρης-Φωτορεπορτάζ

361

Η Δάφνη Αγίου Δημητρίου επικράτησε 78-64 του Παναθηναϊκού τον μικρό τελικό του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών στα Χανιά και τερμάτισε στην τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Η Δάφνη μπήκε στο παιχνίδι με ένα 10-0. Το πρώτο εύστοχο σουτ για τις «πράσινες» ήρθε στο 3’20’’, η Καλαμπάκου έγραψε το 10-5, αλλά στο 13’ το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 34-17 με το ημίχρονο να κλείνει 48-33. Ο Παναθηναϊκός πάτησε παρκέ στο δεύτερο μισό πιο επιθετικός, μείωσε ως το 52-48 (23’20’’), λίγο αργότερα η διαφορά μειώθηκε στους τρεις πόντους (53-50, 24’30’’) και σχεδόν με τη λήξη της τρίτης περιόδου η Μούλη ισοφάρισε (58-58). Οι «πράσινες» έκαναν ένα επιμέρους 25-10 στο διάστημα αυτό.

Ήταν η σειρά της Δάφνης να κάνει την αντεπίθεσή της. Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου έφτασε γρήγορα στο 70-60 (33’45’’), το 72-60 (35’) και στο τελικό 78-64, παίρνοντας την νίκη και την τρίτη θέση.

Διαιτητές: Κάρδαρης-Κωνσταντινίδου-Καρανικόλα Αλ.

Δεκάλεπτα: 27-13, 48-33, 58-58, 78-64

Δάφνη Αγ. Δημητρίου (Μπουμπούς): Αλεξανδρή 9, Σουλτάνη 2 Γούναρη, Τσίντομ 22, Μπράουν 27, Τζέιμς 18, Τετενέ

Παναθηναϊκός (Καντζιλιέρης): Κασδαγλή, Μούλη 11, Κοιλιά Π. 2, Καλαμπάκου 18, Αρβανίτη 2, Σλούκα 15, Εζέτζα 16, Ακριβού

Η στατιστική της αναμέτρησης:

https://www.sportstats.gr/eokbasket/tournaments/gamedetails/id/13677

Τι δήλωσαν Μπουμπούς και Καντζιλιέρης

Αντώνης Μπουμπούς (προπονητής Δάφνης Αγίου Δημητρίου): «Θα ήθελα αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου που έφτασε στο Final Four γιατί είναι επιτυχία που βρίσκεται σε αυτή τη διοργάνωση. Δώσαμε δύο αγώνες… Θεωρώ ότι κάναμε ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο στον ημιτελικό και ένα τρίτο στον μικρό τελικό. Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας αν και θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να είμαστε στον τελικό. Συγχαρητήρια και στον Παναθηναϊκό που ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Από το Final Four κρατάμε τις εμπειρίες που αποκτήσαμε από την παρουσία μας και τις καλές στιγμές της ομάδας αγωνιστικά που θα μας βοηθήσουν να τελειώσουμε καλά το πρωτάθλημα».

Γιώργος Καντζιλιέρης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Μπήκαμε χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα, με πράγματα που είχαμε προετοιμάσει και είχαμε δουλέψει δεν είχαμε καλή αντιμετώπιση. Είχε πολύ καλή κίνηση η Δάφνη Αγίου Δημητρίου στην επίθεση και πήρε μεγάλη διαφορά. Εμείς έπρεπε να διαχειριστούμε αυτό το κομμάτι, πραγματικά κάναμε μεγάλη προσπάθεια, γυρίσαμε το παιχνίδι, αλλά η κούραση δεν μας άφησε να το διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος. Σε κάποιες λεπτομέρειες κάναμε λάθη και δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε. Συγχαρητήρια στη Δάφνη και συγχαρητήρια στα κορίτσια μας γιατί πραγματικά η προσπάθεια που έκαναν ήταν φανταστική. Για την διοργάνωση είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι, τόσο από την φιλοξενία στο ξενοδοχείο όσο και στο γήπεδο».