Το athlenda βραβεύτηκε στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2016

1068

Η «dream team» του athlenda, με αρχηγό τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, διακρίθηκε ανάμεσα σε 1100 επιχειρηματικές προτάσεις και βραβεύτηκε ως μία εκ των 10 κορυφαίων στο φετινό Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας,  ξεχωρίζοντας για την καινοτομία, τη βιωσιμότητα, τη χρηματοοικονομική σύνεση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

 

Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 1 Ιουνίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, τα βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος.

«Η κατάκτηση μία θέσης στις 10 καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, σηματοδοτεί για το athlenda την αναγνώριση του οράματος του να αποτελέσει μία θετική παρέμβαση στον χώρο του αθλητισμού και μέσα από αυτόν να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Πάνω από όλα, το βραβείο ως θεσμός, μας γεμίζει αισιοδοξία, επιβεβαιώνοντας ότι η επιχειρηματικότητα στη χώρα μπορεί ακόμα να ανθίσει», δήλωσε το μέλος της ομάδας, Ευγενία Ζαχαριάδου. Μέλη του Athlenda εκτός του Λάζαρου Παπαδόπουλου είναι ακόμα οι κύριοι Μανόλης Τσαγκαρίδης και Νίκος Σφίγγος.

Το athlenda είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των μηχανών scouting, με αυτά της κοινωνικής δικτύωσης και φέρνει κοντά αθλητές όλων των σπορ αλλά και όλων των επιπέδων, με ανθρώπους και οργανισμούς που μπορούν να παίξουν ένα θετικό ρόλο στην εξέλιξη της αθλητικής τους «καριέρας».  Με άλλα λόγια, δίνει τη λύση της πρόσβασης μεταξύ αθλητών και παραγόντων δημιουργώντας έτσι ένα ελεύθερο περιβάλλον ευκαιριών και ανάπτυξης.

Πέρα από την πρόσβαση, το athlenda προχωράει ένα βήμα παραπάνω παρέχοντας τη μοναδική δυνατότητα στον αθλητή να χρησιμοποιήσει video που τον περιέχουν, να «κόψει» τις καλύτερες στιγμές του και να δημιουργήσει το λεγόμενο action wall, ένα portfolio με άλλα λόγια που αποδεικνύει τις ικανότητές του. Προπονητές, agents, scouts, clubs και κολλέγια, αποκτούν έτσι μία βάση αναζήτησης αθλητών και αθλητριών για να καλύψουν θέσεις σε rosters, χρησιμοποιώντας φίλτρα αναζήτησης, περιγράφοντας έτσι στην ουσία τον τύπο του αθλητή που αναζητούν (πχ δεξιόχειρας power forward, έως 18 ετών) ή ακόμα το είδος ενέργειας που τους ενδιαφέρει (πχ τρίποντα από αθλητές ηλικίας έως 18 ετών). Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του, όταν αθλητές που μέχρι πρότινος περιορίζονταν στις δημόσιες σχέσεις του στενού τους κύκλου, έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε πανελλήνιο ή και παγκόσμιο ακόμα επίπεδο.

Το athlenda είναι διαθέσιμο σε web και mobile έκδοση (ios και android), στη διεύθυνση www.athlenda.com.

Προφίλ της εβδομάδας αυτό του Μιχάλη Μπιτσόλα

Το καλύτερo προφίλ της εβδομάδας στο athlenda, είναι αυτό του Μιχάλη Μπιτσόλα, 16 χρονών, guard, από τη Θεσσαλονίκη, που έχει φτιάξει συνολικά 80 σκηνές. Βρίσκεται στην πρώτη θέση σε assists, σε fast breaks και σε κλεψίματα! Φτιάξε και εσύ το δικό σου action wall ξεκινώντας από εδώ: http://ow.ly/RUIC300SVxJ