Το 1-0 έκαναν Real και Efes.

393

Οι πράσινοι ήταν απόλυτα διαβασμένοι και ο Rick Pitino προετοιμασμένος για τα πάντα. Πάνω από το screen αντιμετώπιση στη Floppy επίθεση της Diamond διάταξης του Laso, όταν στο ‘2’ ήταν ο Carroll και “σκιά” στους Rudy και Causeur με γνώμονα πάντα πως οι δυο τελευταίοι δεν διαθέτουν το ίδιο turn around jumper με τον Αζέρο. Agressive άμυνα στα κεντρικά picks των Ισπανών και ελεγχόμενος τζόγος στο τρίποντο μετά από ντρίμπλα του Campazoo που βγήκε (0/5), αλλά επίσης και στον Taylor που δεν βγήκε (3/6). Οι φιλοξενούμενοι ενεργοποίησαν Horns επιθέσεις, κυρίως όταν ο Lojeski πατούσε παρκέ, ενώ προσπάθησαν, αρκετές φορές επιτυχημένα, να απομονώσουν τον Βουγιούκα, που τα πήγε εξαιρετικά (10 πόντοι και 6 rebounds). Οι Campazzo και Tavares αποτέλεσαν όντως κομβικούς παράγοντες στην αναμέτρηση, όπως είχαμε προβλέψει στο preview μας, γράφοντας τα μεγαλύτερα PIR της αναμέτρησης με 18 και 19 αντίστοιχα.
Οι πράσινοι με σωστές επιλογές και μεγάλα σουτ (9/20 τρίποντα, ήτοι 45%, εξαιρετικό ποσοστό, ας ελπίσουμε να μην πέσει πολύ την Παρασκευή, μιας και είναι δύσκολο για 2ο τέτοιο ματς να σουτάρεις τόσο καλά) μπήκαν στο κόλπο, όντας μπροστά ακόμα και με 5 πόντους, αλλά η Real με απόλυτη ευστοχία στις βολές, από τα τουλάχιστον ύποπτα, η αλήθεια είναι, φάουλ που κέρδιζε, κατάφερε στα τελευταία δευτερόλεπτα να μπει μπροστά και να πάρει το ροζ φύλλο με 75-72 κάνοντας έτσι το 1-0. Ο Παναθηναϊκός με ένα pin down στην πλευρά για τον Thomas είχε την ευκαιρία του, αλλά ο SF του Pitino αστόχησε στο τρίποντο, που θα ισοφάριζε το παιχνίδι.
Στο επόμενο ματς μια τακτική ICE στον Campazzo, όταν στο ‘5’ θα είναι ο Tavares είναι μια καλή ιδέα (ως γνωστόν το ICE εφαρμόζεται, όταν ο αντίπαλος screener δεν απειλεί από μακριά), διότι το shadow n’ recover του αμυντικού του Αργεντινού, με τον ψηλό να μένει βαθιά μέσα, πιθανώς να κοστίσει, αφού είναι δύσκολο για τον Campazzo να έχει και πάλι μια τόσο άστοχη επίδοση στα μακρινά σουτ. Εξαιρετικό το coaching του Pitino, ο οποίος πήρε πάρα πολλά από κάθε σχεδόν παίκτη του (εξαιρετικός ο Lekavicius μέχρι να κοπεί στο φρύδι και να τεθεί νοκ άουτ) και σωστό μοίρασμα του χρόνου ενόψει της επόμενης αναμέτρησης. Περιμένω ακόμα την καλή φετινή βραδιά του Lojeski. Και αλήθεια… Ποιος πιστεύει, πως αν ο Καλάθης έπαιζε έστω για 15 λεπτά, αντί για 10, διότι στα τρία πρώτα δεκάλεπτα ήταν αρνητικός, ο Παναθηναϊκός δεν θα έφευγε σήμερα με το διπλό από το παρκέ του Wizink Center;
Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε και θα είναι λάθος να μείνει το μυαλό των πρασίνων στον τρόπου, με τον οποίο αυτή εξανεμίστηκε. Είμαι σίγουρος πως δεν θα γίνει. Ο κύριος που κάθεται στον πάγκο έχει βιώσει άπειρες παρόμοιες καταστάσεις και ξέρει πως θα κάνει τους παίκτες του να παρουσιαστούν την Παρασκευή το βράδυ ακόμα πιο πεινασμένοι. Ποιος δεν θυμάται τον τρόπου που συσπείρωσε την ομάδα του στον ημιτελικό του NCAA το 2013, μετά τον φρικαλέο τραυματισμό του Kevin Ware και τη μετέπειτα κατάκτηση της κούπας;
*** Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς η Efes κέρδισε την Barcelona με 75-68 με τον τρομερό Vasilije Micic να ηγείται με 21 πόντους (7/9 σουτ) και 7 τελικές και έκανε το 1-0 σε ένα δύσκολο παιχνίδι, που κρίθηκε επίσης στο τέλος.

Πηγή: Fundamentals