Το… τερμάτισαν οι Αμερικανοί. Αυτή είναι η σούπερ Ακαδημία που προετοιμάζει τα νέα αστέρια του ΝΒΑ

264

Η υπόθεση μπάσκετ είναι “επιστήμη” για τους Αμερικανούς και μάλλον δεν θα έπρεπε να προκαλεί καμία έκπληξη η δημιουργία της Ακαδημίας Overtime Elite. Δεν την έχετε ακουστά; Ακολουθούν χρήσιμες πληροφορίες.

Η υπόθεση μπάσκετ είναι “επιστήμη” για τους Αμερικανούς και μάλλον δεν θα έπρεπε να προκαλεί καμία έκπληξη η δημιουργία της Ακαδημίας Overtime Elite. Δεν την έχετε ακουστά; Ακολουθούν χρήσιμες πληροφορίες.

Η συγκεκριμένη Ακαδημία εδρεύει σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Άτλαντα και φιλοξενεί επίλεκτους αθλητές από όλο τον κόσμο ηλικίας 16 – 18 χρόνων με στόχο να τους προετοιμάσει για τον “μαγικό κόσμο” του ΝΒΑ ή για μια αξιοπρεπή πορεία στο επαγγελματικό μπάσκετ.

Στο… παιδομάζωμα της Overtime Elite συμμετέχουν κάθε χρόνο 27 νεαροί αθλητές, οι οποίοι έχουν επιλεγεί από το τμήμα σκάουτινγκ της Ακαδημίας και συμμετέχουν σε μια εσωτερική λίγκα.

Η “φοίτηση” τους είναι για έναν χρόνο και ουσιαστικά πρόκειται για μια elite Ακαδημία, όπως “προδίδει” και το όνομα της, στην οποία οι νεαροί αστέρες του μπάσκετ εκπαιδεύονται σε εντατική βάση τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην ατομική προπόνηση και στη βελτίωση των αγωνιστικών χαρακτηριστικών κάθε αθλητή, προκειμένου στη συνέχεια να είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα του.

Το εντυπωσιακό με την Ακαδημία είναι ότι όχι μόνο φιλοξενεί τα κορυφαία ταλέντα του μπάσκετ, αλλά τα… πληρώνει. Κάθε παίκτης που συμμετέχει στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Overtime Elite έχει εγγυημένα έσοδα 100.000 δολαρίων, καθώς και μπονους για τη χρησιμοποίηση του ονόματος και της εικονας τους. Πέρα από το μισθό, η Ακαδημία προσφέρει και το ποσό των 100.000 ευρώ στα μέλη της εφόσον δεν θελήσουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το μπάσκετ και επιθυμούν να φοιτήσουν σε κάποιο κολλέγιο.

Και αν αναρωτιέστε για τους χρηματοδότες, τότε κρατήστε την ανάσα σας! Ο ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο γνωστός καλλιτέχνης Ντρέικ, αλλά και αστέρες όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν Ντουράντ, ο Κλέι Τόμσον και ο Πάου Γκασόλ συμμετέχουν στο μπασκετικό πρότζεκτ, το οποίο φέρνει την… επανάσταση στο χώρο του μπάσκετ.

 

π