Το πρώτο βήμα οι Suns

256

Πηγή: Fundamentals

Χτίζοντας μικρές διαφορές ανά περίοδο, οι Suns κατάφεραν να ελέγξουν το ματς και να φτάσουν σχετικά άνετα στο τελικό 118-105, με το οποίο ανοίγουν λογαριασμό στους φετινούς τελικούς του NBA.
Οι γηπεδούχοι ήταν σωστά προετοιμασμένοι τακτικά και πνευματικά και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του πρώτου τελικού, έχοντας απάντηση στις 5-out επιθέσεις των Bucks, όπως και στο transition game, που προσπάθησαν να εγκαταστήσουν. O Chris Paul με 32 πόντους και 9 assists, o Devin Booker με 27 και 6 αντίστοιχα και ο Deandre Ayton με 22 και 19 rebounds ήταν οι κορυφαίοι για το σύνολο του Monty Williams.
NBA Finals, Phoenix-Milwaukee 118-105: Chris Paul domina, Phoenix conquista  gara-1 - World Today NewsΑπό τους Bucks του Mike Budenholzer, o Khris Middleton με 29 πόντους ήταν ο κορυφαίος, με τον Jrue Holiday να έχει 10 με 7 rebounds και 9 assists. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε αγώνα δρόμου και πρόλαβε να αγωνιστεί, όντας φανερά ανέτοιμος, ωστόσο η ποιότητα και το στάτους του Έλληνα Forward ήταν τα εφόδια, που του επέτρεψαν να σημειώσει 20 πόντους, 17 rebounds, 4 assists, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο στον πρώτο τελικό της καριέρας του.
Η σειρά αναμένεται με διακυμάνσεις σε απόδοση και συναισθήματα καθώς είναι το ντεμπούτο για τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών αλλά και των προπονητών των δυο ομάδων.
Επόμενο ματς σε δυο μέρες ξανά στο Phoenix της Arizona.
Δείτε το Box Score του αγώνα εδώ.

Πηγή: Fundamentals