Το παιδικό δεν είναι υποχρεωτικό, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!!!

223

Ο Νίκος Μπουρλάκης διαφωνεί κάθετα με την απόφαση περί προαιρετικής συμμετοχής παιδικής ομάδας.
πηγή:basketblog.gr
email sharing button
Το παιδικό δεν είναι υποχρεωτικό, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!!!

Και αναρωτιέται αν πραγματικά, υπάρχουν ομάδες που επιθυμούσαν να συμβεί κάτι τέτοιο. Πριν από κάμποσες μέρες είχα αποτυπώσει μερικές σκέψεις σχετικά με το ότι θα πρέπει να γεμίσουμε και πάλι τα ανοιχτά, για να αναστηθεί το μπάσκετ. Να αποκτήσουμε ξανά τη νοοτροπία που είχαν τα παιδιά των παλαιοτέρων ετών, που πήγαιναν σαν τρελά στα ανοιχτά για να βγάλουν όλη την αγάπη τους για το μπάσκετ. Που έκαναν προπόνηση με κρύο, με ψιλόβροχο γιατί δεν μπορούσε να βγει από το μυαλό τους ότι δεν θα έπαιζαν μπάσκετ.

Η απόφαση περί προαιρετικής συμμετοχής παιδικής ομάδας, όχι απλώς σβήνει τα παραπάνω (αυτό είναι το λιγότερο, άλλωστε σκέψεις αποτύπωσα και είναι πάντα υποκειμενική αυτή η διάσταση) αλλά μας κάνει αν αναρωτιόμαστε τι πραγματικά ζητάμε από το μπάσκετ.

Διότι το παιδικό δεν θα πρέπει να είναι απλώς υποχρεωτικό. ΑΛΛΑ… ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝεκείνων που ασχολούνται με το μπάσκετ. Να διαμορφώσουν το χαρακτήρα των παιδιών, να τους προπονήσουν σωστά, να τους κάνουν καλούς συμπαίκτες και γενικά να τους δώσουν τις σωστές κατευθύνσεις.

Όπως ακριβώς θεωρούμε υποχρέωση της Κυβέρνησης να προετοιμαστεί για τα σχολεία και την ασφάλεια των μαθητών, έτσι ακριβώς θα θεωρήσουμε υποχρέωση της Ομοσπονδίας και των ομάδων να κάνουν το ίδιο και με το παιδικό τμήμα. Φυσικά και κάθε ομάδα πρέπει να έχει παιδικό, αλλιώς ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΡΙΚΟ… Το λέω, το πιστεύω και βρίστε με όσο θέλετε.

Αναρωτιέμαι τη χρησιμότητα μιας ομάδας στο τοπικό αν έχει αντρικό αλλά όχι παιδικό. Θα ήθελα μια απάντηση, ειλικρινά. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν ομάδες που συμφώνησαν με αυτή την απόφαση. Πολύ δε περισσότερο θα «εκραγώ» αν υπάρχουν ομάδες που έδωσαν κατεύθυνση προς αυτή την απόφαση.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι αυτή η απόφαση δεν είναι αρνητική για το μπάσκετ στην Ελλάδα και την εξέλιξή του. Αλήθεια, τι να τις κάνουμε τόσες ομάδες όταν δεν έχουν παιδικό τμήμα; Όταν δηλαδή ΔΕΝ καλλιεργούν σε βάθος το άθλημα;

Αναρωτιέμαι το πώς ακριβώς λήφθηκε αυτή η απόφαση, υπό ποιες συνθήκες αλλά και με ποιο στόχο; Δεν υπονοώ τίποτα, απλώς όταν κάνεις κάτι, όταν λαμβάνεις μια απόφαση, έχεις ένα στόχο. Στο συγκεκριμένο θέμα, ποιος είναι ο στόχος;

Αναρωτιέμαι επίσης που είναι ο ΠΣΑΚ (διότι κάθε αθλητής του παιδικού είναι εν δυνάμει μέλος του) που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ασχολείται εις βάθος με το άθλημα, να πάρει θέση γι’ αυτή την ΑΚΑΤΑΟΝΟΗΤΗ απόφαση. Μόνο χειροκροτήματα για την κατάργηση της θέσης του ξένου στην Α2 είχε;

Περιμένω αντίδραση από το μπασκετικό κόσμο. Το γνήσιo