Το νέο διοικητικό συμβούλιο των Πελαργών-Δραστηριότητες

577

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, συναντήθηκαν στην Αθήνα οι Πελαργοί, με αφορμή την Εκλογο-Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου τους. Ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με κάθε μέσο και ήδη από την Παρασκευή το βράδυ καταγράφηκαν οι πρώτες αφίξεις.

Το Σάββατο το πρωί, ορίστηκε το πρώτο ραντεβού στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» Αθηνών για εθελοντική αιμοδοσία. Το μέλος του Συνδέσμου και «ψυχή» της Επιτροπής Αιμοδοσίας Αλεξάνδρα Τζαφέστα οργάνωσε τη διαδικασία με κάθε λεπτομέρεια και έτσι, παρά το σύντομο χρόνο λειτουργίας της, η Τράπεζα Αίματος των Πελαργών έφτασε σε διψήφιο αριθμό φιαλών στο αποθεματικό της.

Αργότερα, πραγματοποιήθηκε η προκαθορισμένη επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η ξενάγηση στο εντυπωσιακό, από κάθε άποψη, αξιοθέατο πραγματοποιήθηκε με απόλυτο επαγγελματισμό από τον Πελαργό Αντώνη Πανταζή, έναν ερασιτέχνη λάτρη της γνώσης και της ξενάγησης.

Το απόγευμα ήταν η ώρα της Κοπής Πίτας του Συνδέσμου.  Οι Πελαργοί βρέθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον, στο γήπεδο. Το κλειστό γυμναστήριο ιδιωτικού σχολείου φιλοξένησε νωρίτερα το φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ της ομάδας των Πελαργών και της ομάδας του Συνδέσμου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών (ΣΠΑΚΕ).

Στη συνέχεια, σε μια σύντομη και λιτή τελετή, ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΔΣ Θάνος Μηλούσης έκοψε τη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε στους παρευρισκομένους που καθόταν στις κερκίδες του γηπέδου, η καινούρια χρονιά να βρει τους Πελαργούς ενωμένους και δυνατούς να ακολουθήσουν όσο περισσότεροι γίνεται την Εθνική Ομάδα στα δύο Τουρνουά Μπάσκετ του Καράκας και του Λονδίνου. Τυχερός στάθηκε ο Πελαργός Μπάμπης Μυρίδης, από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μάλιστα την προηγούμενη ημέρα είχε την ονομαστική του εορτή. Το φλουρί αντιστοιχούσε σε εγγραφή και διετή συνδρομή για κάποιο προσφιλές του πρόσωπο στο Σύνδεσμό μας.

Την Κυριακή το πρωί, με πρωτοφανή συμμετοχή περισσότεροι από 120 Πελαργοί συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, αριθμός ρεκόρ συγκριτικά με τα προηγούμενα 6 χρόνια.  Μετά τη μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε αναδείχθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο με αλφαβητική σειρά οι:

  • Γιώργος Θρασκιάς

  • Θάνος Μηλούσης

  • Μαριέττα Ράσκου

  • Φώτης Σαχαρίδης

  • Νίκος Χάψας

Οι πρώτοι 5 εκλεγέντες θα αποτελέσουν το ΔΣ των Πελαργών ως το 2015 και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στη νέα τους προσπάθεια. Μακάρι ο Πελαργός να μας φέρει και άλλα τρόπαια!