Το «θαύμα» της Ελίμειας

1000

Ταξιδεύοντας στην Βόρεια Ελλάδα, και δε στην Κοζάνη αυτό που θα σκεφτεί ο ταξιδιώτης ως πρώτη επαφή θα είναι ο περίφημος κρόκος, ο οποίος έχει κάνει την κωμόπολη που απέχει 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο.

Το δημοφιλές καρύκευμα προέρχεται από την περιοχή που αποτελεί έδρα της δημοτικής ενότητας Ελίμειας, με τον τοπικό ΓΣ να θέλει να κάνει γνωστή την περιοχή και για το μπάσκετμπολ, το οποίο διαπρέπει στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η νεοφώτιστη ομάδα του Κώστα Καραγιαννίδη αφού πήρε την άνοδο από τα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ προπορεύεται στο 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής έχοντας ρεκόρ 8-1, και κάνοντας όνειρα για την άνοδο της στην Β’ Εθνική. Η ομάδα σε σχέση με αυτή που πήρε την άνοδο κράτησε τον βασικό της κορμό αλλά απέκτησε και πέντε ποιοτικούς αθλητές (Μαλούτας-Βλάχος-Μαλουρας-Τσιαούσης-Νικολάου) δημιουργώντας ένα εξαιρετικό σύνολο, ενώ χρηματοδότες αποτελούν οι διοικούντες και οι χορηγίες.

Ελίμεια

Ελίμεια

Ο κόσμος της ομάδας γεμίζει το ΔΑΚ Κοζάνης, το οποίο αναμένεται να γνωρίσει πιένες την Κυριακή (18/12) καθώς ως γηπεδούχοι Διόσκουροι Κοζάνης συγκρούονται με την Ελίμεια, με τη νικήτρια ομάδα να πιάνει κορυφή, καθώς οι τυπικά γηπεδούχοι έχουν ρεκόρ 7-2.

Το παιχνίδι αναμένεται να είναι μια γιορτή για το Κοζανίτικο μπάσκετ, του οποίου η μεγαλύτερη επιτυχία έχει έρθει από τον Μακεδονικό, ο οποίος ως ομάδα της Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησε ως έδρα την πόλη, φτάνοντας ως τον τελικό του ULEB Cup.

dioskouri-elimia-afisa

 

Πηγή: superbasket.gr