Το ημερολόγιο της γυναικείας ομάδας της Πράσινης Γωνιάς Τρικάλων

640

 

 

Η γυναικεία ομάδα της Πράσινης Γωνιάς Τρικάλων όντας ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής φύσεως καιλαμβάνοντας υπόψη ότι ο αθλητισμός προσδίδει υγεία, επέλεξε να στηρίξει μέσω του ομαδικού ημερολογίου την εκστρατεία «Η μόδα βάζει στόχο τον καρκίνο του στήθους». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «θέλοντας να ενισχύσουμε και να διαδώσουμε το έργο και τις δράσεις της εκστρατείας «Η μόδα βάζει στόχο τον καρκίνο του στήθους», στην ομαδική φωτογράφηση που θα κοσμεί το εξώφυλλο του ημερολογίου, όλες οι αθλήτριες και το προπονητικό τιμ θα φοράνε τα t-shirt που φέρουν το διακριτό σήμα του «στόχου».
Ως γυναικεία ομάδα πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε με το βέλτιστο δυνατό τρόπο στη προώθηση της αξίας της πρόληψης σε ένα τόσο καίριο ζήτημα, αυτό του καρκίνου του μαστού.
Η έως τώρα συνεργασία μας με τους υπεύθυνους της εκστρατείας του «στόχου» κρίνεται εξαιρετική και με μεγάλη μας χαρά παραθέτουμε στην παρούσα ανακοίνωση το ακόλουθο ενημερωτικό υπόμνημα όπως μας αποστέλλει από την εκστρατεία:
«Η δράση της Εκστρατείας «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους» επικεντρώνεται στην ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού καθώς και στην παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για την ασθένεια του καρκίνου του στήθους.
Οι πόροι για το έργο μας συγκεντρώνονται, μέχρι σήμερα, από την πώληση t-shirt με το σήμα του «Στόχου». Από την εμπορική μας δραστηριότητα έχουμε συγκεντρώσει και προσφέρει περισσότερα από 1 εκ. Ευρώ σε αντικαρκινικά προγράμματα.
Από το 2001 παρείχαμε δωρεάν την εξέταση της ψηλάφησης σε πάνω από 20,000 γυναίκες σε όλη τη χώρα και υλοποιήσαμε εθνικές καμπάνιες ενημέρωσης, μεταδίδοντας σε πάνω από 3 εκ. Ελληνίδες το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο καρκίνος του στήθους είναι απόλυτα ιάσιμος αν διαγνωστεί έγκαιρα. Σύμφωνα με ειδική έρευνα, η Εκστρατεία «Στόχου» είναι σήμερα η πιο αγαπητή οργάνωση σε σχέση με τη γυναίκα και όλους όσοι είναι κοντά της»