Το Α.Π.Θ. στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων

276

Πρόγραμμα εθελοντισμού με πρωτοβουλία του ΑΠΘ στηρίζει το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εθελοντισμού ΑΠΘ Αναπληρώτρια Πρύτανη-Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Προσωπικού, Καθηγήτρια Δέσπω Αθ. Λιάλιου, καλεί προσωπικό, φοιτήτριες και φοιτητές να συνδράμουν και να βοηθήσουν σε διαφορετικούς. Η προσφορά τους θα είναι σημαντική για την καλύτερη διοργάνωση.

“Αγαπητά μέλη του ΑΠΘ,

Από 12 ως 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Maxibasketball, από το Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, ο οποίος αριθμεί πάνω από 450 μέλη και συμμετέχει εδώ και 10 χρόνια στις διεθνείς διοργανώσεις της FIMBA. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αναμένεται συμμετοχή 200 περίπου ομάδων. Θα χρησιμοποιηθούν 10 – 12 γήπεδα, θα διεξαχθούν περίπου 500 αγώνες και θα συμμετάσχουν 100 διαιτητές και 100 κριτές του αθλήματος. Το 2009 στην Πράγα συμμετείχαν 159 ομάδες από 32 χώρες όλου του κόσμου και το καλοκαίρι του 2011 στο Νατάλ της Βραζιλίας συμμετείχαν 161 ομάδες από 30 χώρες.

Στους αγώνες μετέχουν αθλητές ποικίλων ηλικιακών ομάδων, ξεκινώντας από τις κατηγορίες 35+ ετών για τους άντρες και 30+ ετών για τις γυναίκες και καταλήγοντας στις κατηγορίες 70+ (!!!) για τους άντρες και 50+ ετών για τις γυναίκες. Στους αγώνες του Νατάλ συμμετείχαν εννιά ομάδες στην κατηγορία 70+!

Πρόκειται για μια εκδήλωση καθαρά αθλητικού τουρισμού, που δεν επιβαρύνει οικονομικά τη διοργανώτρια χώρα (οι μετέχοντες αναλαμβάνουν οι ίδιοι τα έξοδά τους) και που θα προσφέρει μεγάλη τόνωση στην τουριστική και εμπορική κίνηση της πόλης μας.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με ενεργό και σημαντικό ρόλο σε όλες τις κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που διεξάγονται στην πόλη μας και όχι μόνον, μέσω της Επιτροπής Εθελοντισμού και του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, καλεί τα μέλη του (προσωπικό, φοιτήτριες και φοιτητές) να μετάσχουν στο πρόγραμμα εθελοντισμού για την υποστήριξη της υλοποίησης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Οι τομείς οι οποίοι θα χρειαστούν εθελοντές είναι ακόλουθοι: Φιλοξενίας/υποδοχής/κέντρο πληροφόρησης, εγκαταστάσεις/τεχνικά θέματα, υπηρεσίες αγώνων, τελετές/εκδηλώσεις και γραμματειακή υποστήριξη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση καθώς και η αίτηση εθελοντισμού είναι διαθέσιμες στο σύνδεσμο http://www.maxibasketballthessaloniki2013.gr/p/volunteer-application.html, στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εθελοντισμού ΑΠΘ

Αναπληρώτρια Πρύτανη-Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Προσωπικού

Καθηγήτρια Δέσπω Αθ. Λιάλιου”.