Τι δήλωσαν Παπαθεοδώρου, Μιλεντίγιεβιτς, Χρηστίδης, Σκουλίδας

753

Τα χαμόγελα παρέμειναν στα πρόσωπα όλων των μελών της ελληνικής αποστολής. Μετά τα πρώτα 30 «μουδιασμένα» λεπτά απέναντι στη Ρωσία, βρήκε τα σουτ που ήθελε και το χαμένο αμυντικό DNA, για να φτάσει σε μία ακόμη νίκη.

Ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, χαρακτήρισε δικαίως τον αγώνα «διαδικαστικού χαρακτήρα», για να προσθέσει: «Είχαμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε Ιταλία και Τουρκία, ειδικά χθες δώσαμε μεγάλη ενέργεια και τα παιδιά ήταν καταπονημένα. Το θετικό είναι πως παρότι μπήκαμε με την πλάτη στον τοίχο στη δεύτερη φάση κάναμε τρεις νίκες και περάσαμε χωρίς να περιμένουμε άλλα αποτελέσματα. Σήμερα βρήκαμε παιδιά που πρόσφεραν πολύ αλλάζοντας το ρυθμό του παιχνιδιού κι αυτό μας κάνει διπλά χαρούμενους.

Γνωρίζαμε τι θέση θα έχουμε πριν από τον αγώνα και πως δεν είχε ουσία βαθμολογική. Χρησιμοποιήσαμε αυτόν τον αγώνα ως μια συνέχεια των καλών εμφανίσεων. Δεν είχαμε καλό ρυθμό στην αρχή, κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο με τις αλλαγές και τα παιδιά από τον πάγκο που ήρθαν και είχαν εξαιρετική παρουσία σήμερα, βγάλαμε άμυνες, βάλαμε μεγάλα σουτ και πήραμε μια νίκη γοήτρου, αλλά και σημαντική για εμάς για τη συνέχεια των καλών μας εμφανίσεων. Είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης κι αυτό είναι μια πρώτη επιτυχία. Δεν έχουν μεγάλες διαφορές οι ομάδες. Σημασία έχει να είμαστε εμείς καλά. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για τον αγώνα με τη Γαλλία, να ξεκουραστούν τα παιδιά γιατί το χρειάζονται μετά την ενέργεια που έδωσαν σωματικά και ψυχολογικά.

Η Γαλλία είναι πολύ αθλητική ομάδα, εξαιρετική ομάδα, στηρίζεται στα μεγάλα κορμιά και την αθλητικότητα, παίζει αρκετά χρόνια μαζί, είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Θα δούμε τα μειονεκτήματά της, θα τα συζητήσουμε με τους παίκτες. Θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να νικήσουμε, αλλά να είστε σίγουροι πως θα κάνουμε ότι μπορούμε στο ματς για να κερδίσουμε. Είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι, τα παιδιά θα κάνουν τεράστια προσπάθεια και θα δείξουν μια προσπάθεια που θα μας κάνει περήφανους και χαρούμενους».

Ένα από τα κλειδιά της νίκης ήταν ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι όπως έπρεπε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε, κλέψαμε μπάλες, τρέξαμε και πετύχαμε εύκολα καλάθια. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τα δύο ματς που χάσαμε, αλλά δείξαμε στη δεύτερη φάση πως έχουμε καλή ομάδα. Πρέπει τώρα και στον προημιτελικό να στηριχτούμε στην άμυνα, γιατί μέσα από αυτή βρίσκουμε ρυθμό και στην επίθεση.

Προσωπικά σε κάθε ματς προσπαθώ να είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Έβαλα κάποια σουτ, αλλά αυτά τα σουτ ήρθαν από τη σκληρή άμυνα που παίξαμε κυρίως στο 2ο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν τρέξαμε, δεν πήραμε έυκολα ριμπάουντ, δεν είχαμε υπομονή στην επίθεση. στο 2ο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν, τρέξαμε,πήραμε ευκολα ριμπάουντ, βάλαμε έυκολα καλάθια και δημιουργήσαμε φάσεις για τους συμπαίκτες μας».

Ο Μιλεντίγιεβιτς ξεκαθάρισε πως το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της με τα προηγούμενα αποτελέσματα δεν έπαιξε ρόλο: «Όχι… Δεν έπαιξε κανένα ρόλο για εμάς. Κάναμε ένα κακό ξεκίνημα, αλλά όπως είπα στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε πιο πολύ. Δείξαμε χαρακτήρα, καρδιά, ψυχή στην άμυνα και καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι. Αύριο θα γεμίσουμε μπαταρίες, θα ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε, για να είμαστε έτοιμοι για το ματς με τη Γαλλία μεθαύριο».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Βασίλη Χρηστίδη: «Κάναμε το 3/3 στη δεύτερη φάση. Και οι 12 παίκτες χρειάζονται. Όλοι είναι σημαντνικοί. Ο καθένας μας έχει το ρόλο του. Μπαίνουμε όταν μας ζητηθεί, προσέχουμε στον αγώνα για να ξέρουμε και τι θα κάνουμε. Προερχόμασταν από πέντε συνεχόμενα παιχνίδια, κάποια στιγμή θα έβγαινε και η κούραση. Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν μας πτόησε, μαζέψαμε το μυαλό μας, είδαμε τα λάθη μας και επιστρέψαμε βελτιωμένοι στο δεύτερο μέρος. Θα προετοιμαστούμε καλά με τη Γαλλία και θα πάμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε στο γήπεδο. Σε τέτοιες διοργανώσεις δεν επιλέγεις! Όλοι οι αντίπαλοι είναι καλοί. Θα ξεκουραστούμε το πρωί, θα κάνουμε προπόνηση το απόγευμα, θα δούμε τον αντίπαλό μας και θα είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα».

Θετική παρουσία είχε και ο Γιάννης Μιχαλούτσος που ήρθε από τον πάγκο για να βοηθήσει: «Μπήκαμε τα παιδιά από τον πάγκο για να βοηθήσουμε την ομάδα, μπήκαμε να αλλάξουμε το ρυθμό και πιστεύω ότι τα καταφέραμε, νικήσαμε και όλα καλά. Ο καθένας σε μια ομάδα έχει το ρόλο του Οι βασικοί ήταν κουρασμένοι και είναι λογικό. ΣΕ μια ομάδα όλοι πρέπει να βοηθάνε. Ο κόουτς μου είπε «παίξε άμυνα 100% και όλα τα άλλα έρχονται». Τώρα αντιμετωπίζουμε τη Γαλλία. Δεν τη φοβόμαστε, ξέρουμε πως παίζει και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα όπως σε όλα τα παιχνίδια. Θα μπούμε να παλέψουμε σίγουρα σε άμυνα και επίθεση».

Ο Διονύσης Σκουλίδας γιόρτασε με νίκη τα γενέθλιά του: «Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι, έχουμε βρει ρυθμό και πλέον θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη Γαλλία. Στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Ρωσία δεν δείξαμε καλό πρόσωπο, αλλά είπαμε στα αποδυτήρια πως πρέπει να παίξουμε καλά για τους εαυτούς μας και τον κόσμο που ήρθε να μας υποστηρίξει. Δείξαμε από τι είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα και το καταφέραμε με παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Η Γαλλία είναι ένα καλό σύνολο αθλητών, δεν είναι τόσο καλοί στο σετ παιχνίδι κι αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τους αιφνιδιασμούς θα έχουμε καλή τύχη στο ματς. Αν πιέσουμε σωστά τους Γάλλους και εξασφαλίσουμε τα ριμπάουντ, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Υπάρχει κούραση, αλλά υπάρχει χρόνος να ξεκουραστούμε».