Τζιόμαλος: Στόχος μας η παραμονή

379

Η Ελβετία 2005 σαν νεοφώτιστη ομάδα στον δεύτερο όμιλο της Β’ ΕΚΑΣΘ, έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση της παραμονής.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Τάσος Τζιόμαλος ο οποίος για πρώτη φορά στη καριέρα του αναλαμβάνει ως πρώτος προπονητής. Τα τρία προηγούμενα χρόνια ήταν στο πλευρό του Δημήτρη Τσούρμα στο Ανατόλια όπου πήρε πολλές σημαντικές εμπειρίες.

Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στο «Northbasket» για την έως τώρα πορεία της ομάδας του. Συγκεκριμένα τα όσα δήλωσε: «Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας. Είχαμε θέση ως στόχο μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων να είχαμε κατακτήσει τέσσερα ροζ φύλλα, ούτως ώστε στη συνέχεια να κάνουμε άλλες έξι νίκες και να παραμείνουμε στη κατηγορία. Εμείς έως τώρα μετράμε τρεις νίκες και το μοναδικό αποτέλεσμα που μας στοίχησε ήταν η ήττα από τον Πυρσό Αγίας Τριάδας.

Εμείς είχαμε το κακό να έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή, αφού στις πρώτες αγωνιστικές αντιμετωπίσαμε τις θεωρητικά καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Εκείνο το διάστημα κάναμε κάποιες συνεχόμενες ήττες οι οποίες μας επηρέασαν σημαντικά στο ψυχολογικό τομέα. Καταφέραμε όμως και το ξεπεράσαμε ύστερα από τη νίκη μας επί του Αετού. Είναι πολύ θετικό για εμένα ότι οι παίκτες μου έχουν πολύ όρεξη στις προπονήσεις και δίνουν το καλύτερο τους εαυτό. Την αγαπάνε την ομάδα και σε κάθε ματς «παλεύουν» με όλες τους τις δυνάμεις».

Η Ελβετία προέρχεται από την τεράστιας σημασίας νίκη επί του Φίλιππου: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού ο Φίλιππος είχε οκτώ νίκες και ήταν αρκετά ψηλά στη βαθμολογία. Όμως η κρισιμότητα του ματς αλλά και του ότι αγωνιζόμασταν στην έδρα μας οδήγησαν σε αυτή τη νίκη. Ήμασταν εξαιρετικοί, είχαμε πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας και έτσι φτάσαμε δίκαια στην επικράτηση».

Για τον στόχο της ομάδας ανέφερε: «Είμαστε μία νεοφώτιστη ομάδα στη κατηγορία και εννοείται ότι στόχος μας είναι η παραμονή. Υπάρχουν πολλές ομάδες που θα κυνηγήσουμε αυτό το στόχο οπότε το έργο μας θα είναι δύσκολο. Θα κάνουμε όμως το καλύτερο για να τα καταφέρουμε».

Όσον αφορά την προσεχή αναμέτρηση με τον Γαλαξία, ο κόουτς Τζιόμαλος σχολίασε: «Αγωνιζόμαστε εκτός έδρας οπότε πάτε χωρίς άγχος να παίξουμε το παιχνίδι μας και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Οι αντίπαλοι μας θα έχουν το άγχος και αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε».

 

Γιώργος Κυπραίος