Τζινόπουλος: Δεν θα κινδυνέψουμε

464

Το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα του Αίαντα Ευόσμου, όπως και όλες οι υπόλοιπες προχώρησε σε μία σημαντική μείωση του μπάτζετ της. Έτσι υπήρξαν πολλές προσθαφαιρέσεις παικτών, με το τωρινό σύνολο να είναι κατά βάση νεανικό.

Από τα νέα πρόσωπα είναι και ο Ανέστης Τζινόπουλος ο οποίος αν και μόλις 23 χρόνων, έχει πραγματοποιήσει ήδη μια αξιοπρόσεκτη καριέρα (ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Απόλλωνα Πατρών, Τσσκά Σόφιας, Απόλλων Καλαμαριάς και Διαγόρα).

Ο ύψους 1.88 γκαρντ μίλησε στο «Northbasket» για την έως τώρα πορεία του Αίαντα. Συγκεκριμένα τα όσα ανέφερε: «Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά στο πρωτάθλημα. Η αποχώρηση του κόουτς Παπαϊωάννου έπαιξε σημαντικό ρόλο όπως επίσης και ότι δημιουργήθηκε μία εντελώς καινούργια ομάδα. Και ως γνωστόν σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να δεθούμε και να γίνουμε ένα ισχυρό σύνολο. Παρόλα αυτά σταδιακά αρχίσαμε να παρουσιάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι σημάδια βελτίωσης και έτσι φτάσαμε σε κάποιες σημαντικές νίκες.

Θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο ψηλά μιας και σε αρκετά ματς ήμασταν άτυχοι αφού τα χάσαμε στο τέλος. Πιστεύω ότι αν είχαμε τον Τοπούζη τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και θα τα είχαμε πάει πολύ καλύτερα γιατί είναι ένας έμπειρος παίκτης που θα ενίσχυε τη φροντ λάιν μας. Και πάλι όμως μέσα από τη σκληρή δουλειά καταφέραμε για ένα μεγάλο διάστημα να διατηρήσουμε απόρθητη την έδρα μας και να απομακρυνθούμε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας».

Η ομάδα τη περασμένη αγωνιστική γνώρισε μία απρόσμενη εντός έδρας ήττα από το Δούκα. Ο Τζινόπουλος δήλωσε γι’ αυτό: «Με βάση τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα που είχαμε φέρει στην έδρα μας το προηγούμενο διάστημα, ήταν έκπληξη η ήττα από το Δούκα. Είναι αλήθεια ότι δεν ήμασταν καλοί και δεν είχαμε συγκέντρωση. Αυτό ήταν που μας στοίχησε και δεν κατακτήσαμε το ροζ φύλλο».

Με τη μία εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στη Γ’ Εθνική να είναι ανοιχτή ακόμα, στον Αίαντα θέλουν να εξασφαλίσουν το συντομότερο δυνατό τη παραμονή τους στη κατηγορία. Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής δήλωσε για το στόχο της ομάδας: «Με βάση το γεγονός ότι η ομάδα έχει ένα καινούργιο προπονητή αλλά και ένα ρόστερ νεανικό, εννοείται ότι στόχος μας είναι η παραμονή. Στο σύλλογο υπάρχει πολύ καλό κλίμα, καθημερινά γίνεται καλή δουλειά και πιστεύω ότι η ομάδα δεν θα κινδυνέψει. Είναι αποκλειστικά στο χέρι μας να αποδείξουμε ότι ήμαστε ικανοί να πετύχουμε περισσότερα πράγματα».

Στο τέλος ο παίκτης του Αίαντα αναφέρθηκε στο επίπεδο της Β’ Εθνικής: «Είναι φανερό ότι χρόνο με το χρόνο το επίπεδο του πρωταθλήματος όλο και χειροτερεύει. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων και πλέον όλες μπορούν να κερδίσουν τους πάντες. Φέτος βλέπουμε ότι δεν υπάρχει το πρωτάθλημα της έδρας κάτι που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς δεν παίζεται καλό μπάσκετ και η δυναμική της κατηγορίας έχει πέσει σημαντικά».

 

Γιώργος Κυπραίος