Τζιλίνης: Να ευχαριστιόμαστε το κάθε παιχνίδι

389

Στη δεύτερη χρονιά τους στο πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής, στον Ηρακλή Κοζάνης ευελπιστούν και φέτος να πραγματοποιήσουν μία πολύ καλή πορεία.

Ο σύλλογος της Κοζάνης στα πέντε ματς που έχει δώσει έως τώρα μετράει τρεις νίκες και δύο ήττες. Ένας αρκετά ικανοποιητικός απολογισμός ο οποίος ευχαριστεί τον τεχνικό της ομάδας Ζήση Τζιλίνη. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο «Northbasket» για τη πορεία της ομάδας του: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία μας. Ίσως θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο ψηλά αν είχαμε κερδίσει το ματς με τον Αιγινιακό όπου ήμασταν καλύτεροι. Οι παίκτες μου είναι προσηλωμένοι και σε κάθε παιχνίδι δίνουν το καλύτερο τους εαυτό. Διεκδικούμε τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια, ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα της ομάδας αλλά και από το εάν αγωνιζόμαστε εντός ή εκτός έδρας».

Για το στόχο του Ηρακλή ο κόουτς Τζιλίνης ανέφερε: «Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε μία πορεία αντάξια των παικτών που έχουμε στο ρόστερ μας. Το καλοκαίρι ενισχυθήκαμε σημαντικά με καλαθοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας οι οποίοι μας ανέβασαν επίπεδο. Θέλουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ και να τα πάμε όσο το δυνατό καλύτερα. Η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εφόσον έρθει θα είναι πολύ καλά. Είμαστε μία οικογένεια, δουλεύουμε καλά και θέλουμε να ευχαριστιόμαστε το κάθε παιχνίδι».

Οι κυανόλευκοι τη προσεχή Κυριακή αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Μεταμόρφωση Βόλου: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η αντίπαλη ομάδα έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο παικτών με μεγάλη εμπειρία από υψηλότερες κατηγορίες. Από τη θέση της στη βαθμολογία φαίνονται οι βλέψεις της αλλά και η δυναμικότητα της. Παρόλα αυτά εμείς θα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να μην τους επιτρέψουμε να μας επιβάλλουν το ρυθμό τους. Εφόσον το πετύχουμε αυτό θα έχουμε αρκετές πιθανότητες να κατακτήσουμε το ροζ φύλλο».

Στο τέλος ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στο επίπεδο του πρωταθλήματος: «Το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής είναι πάρα πολύ υψηλό. Την κατηγορία κοσμούν αρκετοί παίκτες εγνωσμένης αξίας, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη καριέρα σε υψηλότερο επίπεδο. Το γεγονός αυτό έχει ανεβάσει σημαντικά το επίπεδο. Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων. Όλες οι ομάδες είναι ισχυρές, διεκδικούν τη νίκη και κάθε ματς είναι αμφίρροπο. Νομίζω ότι ο πρωταθλητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες γιατί δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των συλλόγων».

 

Γιώργος Κυπραίος