Τζιβελέκας: «Έχω τα πάντα, για να παίζω καλά στη Μάνδρα»

683

Ο Νικηφόρος Μάνδρας πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» στο Παγκράτι και ο πρωταγωνιστής του, Γιάννης Τζιβελέκας, μίλησε για την νίκη που φέρνει την τετράδα πιο κοντά, τη σπουδαία του σεζόν και… τη Δάφνη του πατέρα του, Κώστα.

Τρεις νίκες και… ξανά κοντά στην τετράδα! Αυτή είναι η πραγματικότητα της φετινής Β’ Εθνικής στον όμιλο του Νότου και στον ΓΣ Μάνδρας Νικηφόρο τη βιώνουν πολύ καλά, με την τελευταία μεγάλη νίκη στο Μετς, απέναντι στο Παγκράτι, να τον φέρνει μόλις μία νίκη μακριά από τον τέταρτο Πανερυθραϊκό. Η πειστικότητα της απόδοσης στο συγκεκριμένο, δε, με την απουσία του Διονύση Μουστόπουλου, είναι αυτή που μπορεί εύλογα να κάνει τους ανθρώπους της ομάδας να αισιοδοξούν, βλέποντας τον Γιάννη Τζιβελέκα, στη δεύτερη χρονιά του με το σύλλογο, να νιώθει πιο άνετα από ποτέ και να πραγματοποιεί ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Ο ταλαντούχος γκαρντ, αναφέρθηκε για το «διπλό» στο Μετς και το «τρενάκι του τρόμου» στην φετινή Β’ Εθνική, όπου η ομάδα του αυτή τη στιγμή μοιάζει να βρίσκεται σε μία ευνοϊκή κατάσταση. Παράλληλα, εξηγεί το τι τον κάνει να φτάνει σε τόσο υψηλά στάνταρ απόδοσης, ενώ αναφέρεται και στο… αδελφάκι του, όπως αποκαλεί την ιστορική Δάφνη, η οποία ετοιμάζει την επάνοδό της στα υψηλά μπασκετικά «πατώματα», με τη στήριξη του πατέρα του, Κώστα Τζιβελέκα.

Γνωρίζοντας από τέτοιες ατμόσφαιρες, μπορείς να μου πεις τι σημαίνει να ανταποκρίνεσαι στις συνθήκες μιας έδρας, σαν αυτή του Παγκρατίου;

Όταν παίζεις με το ιστορικό Παγκράτι μέσα στο Μετς, έχεις επιπλέον κίνητρο για την νίκη. Οταν καταφέρνεις, δε, και ανταποκρίνεσαι σε τέτοιες έδρες, σίγουρα διαμορφώνεις και αγωνιστικά αλλά και σαν πνευματικά, εικόνες και εμπειρίες που σε βοηθούν να είσαι πιο δυνατός για τη συνέχεια.

Τι είναι αυτό που σας οδήγησε στο «διπλό»;

Ξέραμε από την αρχή, ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, μείναμε όμως συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, είχαμε πίστη ο ένας στον άλλον και αντέξαμε και στα δύο ξεσπάσματα του Παγκρατίου στη διάρκεια της αναμέτρησης. Όταν πιστεύεις κάτι πραγματικά και δίνεις ό,τι έχεις μέσα σου, τότε μπορείς να έχεις και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε είδαμε να είσαι από τους παίκτες που καθόρισαν το μομέντουμ του παιχνιδιού. Πώς οδηγήθηκες σε αυτή την εμφάνιση και τι εξηγεί το ότι θέλησες να πάρεις τόσες πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα;

Όπως ανέφερα και νωρίτερα, όταν παίζεις απέναντι στο Παγκράτι έχεις κίνητρο, θέλεις να παίξεις καλά και να κερδίσεις έναν τόσο ιστορικό και μπασκετικό σύλλογο. Ενιωθα πως είμαι σε καλή κατάσταση, ξεκίνησα καλά στην αρχή και αυτό μου έδωσε ψυχολογία, τόσο για να ευστοχήσω στην επίθεση όσο και να δημιουργήσω για τους συμπαίκτες μου. Μπορεί να ακουστεί «κλισέ» η φράση αυτή, αλλά το ότι με πιστεύουν οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου ακόμη και όταν δεν τα καταφέρνω, μου δίνει πάντα θέληση και κίνητρο για να προσπαθώ.

Τι σε κάνει, γενικά, να νιώθεις τόσο άνετα για να πραγματοποιήσεις φέτος μία τόσο καλή χρονιά;

Σίγουρα, το ότι είμαι για δεύτερη χρόνια σε μια ομάδα, η οποία δουλεύει με άρτιο επαγγελματισμό, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια οικογένεια, με κάνει να νιώθω καλά. Ο κόουτς Μπεκές πίστεψε και πιστεύει από την αρχή σε μένα, κάτι που με κάνει να έχω κίνητρο. Εισπράττω αγάπη, τόσο από την διοίκηση και τον κόσμο της ομάδας όσο και από τους συμπαίκτες μου. Περναω καλά, παίζω πολύ, έχω ρόλο ουσιαστικό στην ομάδα, οπότε… τι άλλο να θέλω για να παίξω καλά; (γέλια)

Ο Νικηφόρος μοιάζει να είναι πλέον ακόμη και κοντά στην τετράδα τώρα, ενώ πριν από λίγο καιρό η κατάσταση δεν έμοιαζε τόσο ευνοϊκή. Πώς άλλαξε, με αποτέλεσμα να βρίσκεστε πια σε αυτό το σημείο;

Για να σου πω την αλήθεια, από την αρχή του πρωταθλήματος δεν μπορέσαμε ποτέ να είμαστε ουσιαστικά πάντα όλοι μαζί. Κι αυτό, γιατί πάντα κάποιος θα έλειπε, είτε λόγω μικροτραυματισμού, είτε λόγω κάποιου άλλου σημαντικού γεγονότος. Παίξαμε αρκετά παιχνίδια χωρίς τον Κούσουλα και τώρα παίζουμε χωρίς το βασικό μας πεντάρι, τον Μουστόπουλο. Όπως και πέρυσι, όμως, έτσι και φέτος βρίσκουμε τρόπους να καλύπτουμε τα κενά. Μπορεί, αν ήμασταν από την αρχή όλοι μαζί, να ήμασταν πιο ψηλά. Ίσως και όχι. Σημασία έχει, ότι τώρα είμαστε ακόμη ψηλά και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί. Στα όνειρα και στα «θέλω» δεν υπάρχει ταβάνι!

Αυτή τη στιγμή τι υπάρχει ως στόχος στο μυαλό σας; Με νίκη κόντρα στον ΚΑΟΚ είναι αρκετά πιθανό την Κυριακή να είστε στις ομάδες των μπαράζ.

Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Για να έχει αντίκρυσμα το μεγάλο «διπλό» που κάναμε, πρέπει να κερδίσουμε στην έδρα μας τον ΚΑΟΚ. Ξέρουμε, ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, γιατί αποτελεί μία σοβαρή και σταθερή ομάδα. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, γιατί αν κερδίσουμε θα πάμε ακόμα πιο ψηλά. Στόχος μας, είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διορθώνουμε κάθε μέρα τα λάθη μας. Όσο είμαστε ενωμένοι και το πιστεύουμε, μπορούμε να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά.

Γνωρίζω πως αυτή τη στιγμή είσαι παίκτης του Νικηφόρου, αλλά γνωρίζεις κι εσύ την προσπάθεια που κάνει η Δάφνη στην ΕΣΚΑ, με τον πατέρα σου να της δίνει ξανά οντότητα. Θα ήθελες να παίξεις για ένα σωματείο ιστορικό, που προσπαθεί αυτή την εποχή να αναγεννηθεί μέσα από τις «στάχτες» του;

Η Δάφνη είναι το τρίτο παιδί του πατέρα μου άρα και εμένα… αδερφάκι μου (γέλα). Γίνεται μια συστηματική και ουσιαστική προσπάθεια και γι’ αυτό μέσα σε δυο χρονιές έχει ανεβεί δυο κατηγορίες. Σίγουρα κάποια στιγμή θα φορέσω τα κιτρινόμαυρα, αλλά το πότε ακριβώς δεν ξέρω να στο πω. Είναι και… τρελός ο πρόεδρος, άρα ποτέ δεν ξέρεις!

πηγή: basketa.gr