Τζήμας: Περήφανος γι’ αυτά τα παιδιά

471

Ο προπονητής του Αίολου Τρικάλων Γιάννης Τζήμας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Νέα λέσχη 97.6», αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της ομάδας αλλά και στην επόμενη ημέρα.

Αναλυτικά:

-Τη φετινή αγωνιστική πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής:

«Κλειδί για την πορεία αυτή, ήταν η αγωνιστική συμπεριφορά της, η δουλειά της μέσα στο γήπεδο και είμαι περήφανος γι’ αυτά τα παιδιά. Η άνοδος ήταν δεδομένη, αλλά όταν διαχειρίζεσαι ένα φαβορί και τόσο καλούς παίκτες δεν είναι και τόσο εύκολο.  Θεωρώ ότι στο αγωνιστικό κομμάτι κύλησαν όλα κατ’ ευχή. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα ήταν σοβαρή σε όλα τα επίπεδα. Πειθαρχημένη με τα φιλικά της, συνεπής στις προπονήσεις. Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους που ήταν κοντά στην ομάδα, να παλέψουν να είναι συνεπείς σε δύσκολες συνθήκες. Κάποια προβληματάκια υπήρχαν , αλλά σε γενικές γραμμές όλα πήγαν καλά».

-Για την πρόσφατη δήλωσή του ότι τη νέα αγωνιστική σεζόν ενδέχεται ο ίδιος αλλά και αρκετοί παίκτες να μη βρίσκονται στα Τρίκαλα:

«Νομίζω ότι προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο ειλικρινείς γίνεται στον κόσμο. Πιθανώς για πολλούς από εμάς το παιχνίδι της φιέστας να ήταν και το τελευταίο. Ενδεχομένως η ομάδα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα να μην έχει μέλλον. Αυτό εξαρτάται καθαρά από τους φορείς της πόλης και τον κόσμο. Μέσα τη βδομάδα είχαμε μία επιστολή από τον πρώην πρόεδρο τον κ. Σιαφαρίκα, η οποία είναι ρεαλιστική και προσωπικά την ασπάζομαι. Είναι μονόδρομος το να συμμετέχουν οι φορείς και να βρεθεί λύση στο θέμα των μετακινήσεων. Δε γίνεται να ματώνουν δύο και τρία άτομα».

-Για το αν θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί ένας παράγοντας που θα βοηθήσει οικονομικά την ομάδα την επόμενη χρονιά:

«Ποτέ δεν αποκλείω αυτό. Σίγουρα υπάρχουν πάντα επιφανείς, αλλά βρισκόμαστε σε μία εποχή με μεγάλη οικονομική ανασφάλεια. Ο κ. Γιαννούλας έκανε μία ομάδα μοντέλο στην Α2, αλλά τα πράγματα ξέφυγαν στην Α1. Αν δε γίνει μία συλλογική προσπάθεια δε θα μπορέσει να κρατηθεί η ομάδα. Πάντως αν συνεχίσει να υπάρχει η ομάδα, θέλουμε να είμαστε εκεί και να βοηθήσουμε.

Το θέμα είναι να οργανωθεί το τμήμα διοικητικά, να δούμε αν θα μπούνε νέα άτομα μέσα, εν συνεχεία να γίνει ένα μεγάλο διοικητικό συμβούλιο, που πιθανώς να δώσουμε λόγο για κάτι ή να ζητήσουμε κάτι. Από κει και πέρα δεν μπορώ να επέμβω είναι θέμα διοίκησης για το ποιος θα είναι ο στόχος. Άλλο το να πούμε τη γνώμη μας, αλλά την απόφαση δε θα την πάρω εγώ. Νομίζω ότι αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να μιλήσουν με τους φορείς και από κει και πέρα αν δεν τους βοηθήσει κανένας να τα παρατήσουν και να φύγουν. Αυτό είναι ένα καταστροφικό σενάριο, που είναι όμως πολύ πιθανό να συμβεί. Πρόκειται για μία ομάδα που θα πάει να παίζει στο Ηράκλειο, έχει ταξίδια, σπίτια παικτών και υποχρεώσεις, δεν παίζει στο τοπικό με το Μεγαλοχώρι και τους Σοφάδες».

-Για το αν πιστεύει ότι στην Α2 θα χρειαστούν σημαντικές προσθαφαιρέσεις στο υπάρχον ρόστερ:

«Όχι, δε νομίζω. Είναι ένα ποιοτικό ρόστερ, που χρειάζεται κάποιες μικροδιορθώσεις, ανάλογα και με τα οικονομικά. Πιστεύω ότι με το ίδιο μπάτζετ πάνω κάτω μπορεί να έχει μία αξιόλογη πορεία».

-Για το αν συνεχίζονται οι προπονήσεις για την ομάδα και το πλάνο των επόμενων ημερών;

«Εμείς δώσαμε μία εβδομάδα άδεια, ήταν λογικό μετά από 10 μήνες συνεχών υποχρεώσεων για τους καλαθοσφαιριστές, καθώς έπρεπε να ξεκουραστούν και να ξεμπουκώσουν. Νομίζω ότι από βδομάδα θα μπούμε σε μία διαδικασία συντήρησης, θα κάνουμε ένα μίτινγκ με τους συνεργάτες μου να δούμε ποια από τα παιδιά αυτά θέλουν και μπορούνε, έχουμε τη δυνατότητα να τα κρατήσουμε λίγο καιρό ακόμα στα Τρίκαλα, για να μπούνε σε ένα πρόγραμμα συντήρησης».

 

Πηγή: sportrikala.gr