Τζήμας: «Περήφανος για τη φετινή υπέρβαση»

830

Η παρουσία του στο πρωτάθλημα της Α2 έχει γίνει συνώνυμη της επιτυχίας, καθώς μετράει 5 ανόδους στην πρώτη κατηγορία της χώρας. Από το απόγευμα του Σαββάτου ο Γιάννης Τζήμας μπορεί να χαίρεται και να πανηγυρίζει για την επιστροφή της Καβάλας στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Ο πολυνίκης τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το μυστικό της επιτυχίας αλλά και για την πρώτη του δουλειά μακριά από την αγαπημένη του Θεσσαλία.

Για την εξαιρετική πορεία της Καβάλας: «Η φετινή μας πορεία οφείλεται στην πολλή δουλειά, στην πνευματική προσέγγιση που είχαμε στα παιχνίδια αλλά και στους ξεκάθαρους αγωνιστικούς ρόλους. Όντας ατελείωτες ώρες μέσα στο γήπεδο χτίσαμε μία φοβερή αμυντική λειτουργία και δεν είναι τυχαίο ήταν είμαστε η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα παίζουμε κι ένα θεαματικό μπάσκετ όποτε χρειάζεται.

Όλα αυτά δεν γίνονται μόνα τους γι’ αυτό θα ήθελα να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Παπακωνσταντίνου που με άφησε να κάνω τη δουλειά μου όπως ξέρω και μου έδωσε τα εφόδια που χρειαζόμουν.

Από εκεί και πέρα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες που ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, στους συνεργάτες μου, σε όλους τους ανθρώπους της Καβάλα με την μεγάλη αγάπη που τρέφουν για τον τόπο τους και πάνω απ’ όλα στο φίλαθλο κόσμο της πόλης που είχε θαυμάσια παρουσία όλη τη χρονιά δημιουργώντας εξαιρετικό κλίμα μέσα στο γήπεδο».

Για τον στόχο της ανόδου που ήρθε πιο εύκολα απ’ ότι περίμεναν οι περισσότεροι: «Θα συμφωνήσω ότι ήρθε πιο εύκολα απ’ ότι περιμέναμε. Στο πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες με ίδιο ίσως και καλύτερο ρόστερ, με πολύ ποιότητα και σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ. Δεν φανταζόμασταν ούτε εμείς τόσο εύκολη και γρήγορη άνοδο σε ένα τόσο ανταγωνιστικό και δυνατό πρωτάθλημα. Αν και θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν όλα αυτά που έγιναν το καλοκαίρι (σ.σ. Αν θα παίζει η Καβάλα στην Α1 ή στην Α2) εμείς τα διαχειριστήκαμε και τρέξαμε ένα καταπληκτικό σερί 16 αγώνων που μας οδήγησε σε μία άνοδο που ήρθε πιο γρήγορα απ’ ότι φανταζόμασταν».

Για τις συνεχόμενες ανόδους που έχει και το μυστικό που υπάρχει: «Είναι ένα ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει. Όλα αυτά είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων που έχουν να κάνουν με τον τρόπο δουλειάς, την συμπεριφορά εκτός αγωνιστικών γηπέδου αλλά και της προσπάθειας να πείσεις τόσο καλούς παίκτες να σε ακολουθήσουν έχοντας στο μυαλό τους μόνο τον ρόλο που τους έχεις ζητήσει».

Για την Καβάλα που είναι η πρώτη του δουλειά εκτός Θεσσαλίας: «Πράγματι η Καβάλα είναι η πρώτη μου ομάδα μακριά από την έδρα μου. Υπήρχαν οικογενειακοί λόγοι που δεν έφευγα κι είχαν να κάνουν με τα παιδιά μου. Τώρα που μεγάλωσαν κι η κόρη μου είναι φοιτήτρια, ήταν πιο εύκολο να δεχτώ μία πρόταση όπως αυτή της Καβάλας που μου προτάθηκε από έναν εξαιρετικό άνθρωπο, τον κύριο Παπακωνσταντίνου. Η Καβάλα ήταν μία πόλη που είχε δώσει δείγματα γραφής για την αγάπη που τρέφει για το μπάσκετ. Είμαι πραγματικά περήφανος γιατί από την πρώτη ημέρα που ήρθα πέρσι άρχισε μία απίστευτη πορεία, η οποία τελειώνει με την φετινή επιβράβευση».

Για τους στόχους που εδώ και πέρα κι αν έχει αρχίσει ο σχεδιασμός: «Το αύριο αυτής της ομάδας ανήκει αποκλειστικά στον πρόεδρο. Είναι ο άνθρωπος που τρέχει την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω ότι σε αυτόν ανήκει πρωτίστως ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αγαπάει τρομερά την Καβάλα, ήθελε να βλέπει την πόλη του ψηλά και μακάρι σε τόσο δύσκολους καιρούς να έχει τη δύναμη να το συνεχίσει κι εμείς είμαστε εδώ για να το συζητήσουμε».