Τα tips της καλοκαιρινής προπόνησης

1454

 

Η σεζόν έχει τελειώσει είτε με ευχάριστο είτε με δυσάρεστο τρόπο για την ομάδα , όλοι χρειάζονται ένα καλό διάλειμμα , άλλοι μεγαλύτερο άλλοι μικρότερο. Αμέσως κάποιοι αρχίζουν το γνωστό offseasonworkout. Πόσοι γνωστοί αθλητές  ( επαγγελματίες και μη) αντί να σουλατσάρουν στις παραλίες προτιμούν να περάσουν το καλοκαίρι τους σε ένα γήπεδο.

Πολλοί επικεντρώνονται στην βελτίωση της αντοχής τους ή της ταχύτητας τους και του footworkγενικότερα. Άλλοι κλείνονται σε ένα γυμναστήριο με όργανα για την βελτίωση του σώματος τους ενώ οι περισσότεροι δε βγαίνουν από το γνώριμο και αγαπητό παρκέ στο οποίο περνούν ώρες και ώρες για να φτιάξουν τη τεχνική τους , το σουτ τους και σε ότι άλλο υστερούν στο αγωνιστικό κομμάτι .

Προσωπικά στα αγωνιστικά μου χρόνια ποτέ δε μπόρεσα να αφιερώσω τον απαραίτητο χρόνο σε ένα καλό offseasonworkout, πρόσφατα όμως παρακολούθησα ένα πολύ καλό φίλο και συμπαίκτη ο οποίος έκανε πραγματικότητα αυτή την επιθυμία , έτσι λοιπόν κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα – συμβουλές για όσους σκέφτονται να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι

  • Πριν από οποιαδήποτε έναρξη προετοιμασίας απαραίτητο είναι ένα καλό διάλλειμα

παν μέτρων άριστον”  κάθε μηχάνημα αν το ζορίσεις πάρα πολύ κινδυνεύει να χαλάσει , έτσι και ο αθλητής είναι ένα μηχάνημα το οποίο αν το προσέξεις κατάλληλα θα αποδώσει τα μέγιστα , αν όμως το παρακάνει κινδυνεύεις να το χάσεις.

  • Χρειάζεται εξαιρετική αποφασιστικότητα και αυτοπειθαρχία

Για να έχεις τα επιθυμητά και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα απαιτείται μια σχεδόν “ασκητική “ η οποία θα περιλαμβάνει μια καλή διατροφή , αποχή από αλκοόλ , καλές και ισορροπημένες ώρες ύπνου για να μπορείς να αποδώσεις τα μέγιστα στις καθημερινές διπλές και τριπλές ίσως προπονήσεις.

  • Ένα εξίσου καλό διάλειμμα απαιτείται και πριν τη έναρξη της κανονικής προετοιμασίας .

Η δικιά σου προετοιμασία έχει τελειώσει και πλησιάζει η ώρα να εφαρμόσεις όλα όσα διδάχθηκες στο γήπεδο υπηρετώντας την ομάδα σου. Έτσι πριν την έναρξη της ομαδικής προετοιμασίας χρειάζεσαι ένα εξίσου καλό διάλειμμα ώστε το σώμα σου να έρθει στη κατάλληλη κατάσταση.

  • Ψάξε και ενημερώσου

Πολύ καλός σου σύμμαχος μπορεί να γίνει το ίντερνετ στο οποίο μπορείς να αναζητήσεις ασκήσεις , μεθόδους βελτίωσης και πολύ καλές κινήσεις για να εμπλουτίσεις  το κινησιολογικό σου ρεπερτόριο .

  • Προμηθεύσου με το κατάλληλο εξοπλισμό.

Εφόσον είσαι αποφασισμένος , και στο επιτρέπει και η οικονομική σου κατάσταση υπάρχει πολύς και αξιόλογος εξοπλισμός για να σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη ( π.χ γυαλιά ντρίπλας και άλλα πολλά).

  • Προσωπική συμβουλή : που και που κανόνιζε κανένα μονό με τη γνωστή μπασκετοπαρέα ( χαλαρά πάντα για να αποφύγεις ανεπιθύμητους τραυματισμούς) , έτσι ξεσκάς και χαλαρώνεις από τις προπονήσεις και έχεις και την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις νέες σου γνώσεις.
  • SOS

Το σημαντικότερο όμως για εμένα ΟΤΙ και αν αποφασίσεις να κάνεις απόλαυσε το και κάντο πραγματικά με τη καρδιά σου , και εκεί να δεις τι αποτελέσματα θα έχεις!!!

ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!!

Για το Northbasket

Βαλασης Σιμιτσης