Τα στατιστικά της regular season στην Α’ ΕΚΑΣΘ Γυναικών

394

MVP η Στεργίου-Αρνείται να χάσει η ΜΕΝΤ

Η ΜΕΝΤ έκανε το απόλυτο για 2η φορά στην ιστορία της και γίνεται η 1η ομάδα που το καταφέρνει.Το κατάφεραν από 1 φορά ο ΕΟΣ και ο Όλυμπος Ελευθερίου-Κορδελιού.Ταυτόχρονα συμπλήρωσε 1255 αήττητη στη regular season της Α ΕΚΑΣΘ και έφτασε τις 1304 που είναι αήττητη στο Κύπελλο.

Η καλύτερη επίθεση, η καλύτερη άμυνα και ο καλύτερος συντελεστής ανήκουν στο ΠΣ Ευκαρπίας (1644-973. +671).

MVP αναδείχτηκε η Στεργίου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη και είναι η 1η φορά που στη regular season αναδεικνύεται από τον 4ο κι όχι από τον 1ο.Είναι όμως δίκαιο επειδή ύστερα από 361 εβδομάδες και 2527 κατέρριψε το ρεκόρ της Κανταρά και μετά από 2534 ημέρες το διεύρινε.Συγκεκριμένα πέτυχε 580 πόντους ενώ έχει και το ρεκόρ της μεγαλύτερης διαφοράς από τη δεύτερη σκόρερ διευρύνοντας το κατά 90 πόντους.Συγκεκριμένα το +145 της Κανταρά το έκανε +235 καθώς η 2η Αθιανά έχει 345 πόντους.

Ακόμη η Παντελιάδου έκανε ρεκόρ σεζόν με τους 333 πόντους ενώ η Παπαδοπούλου Ελευθερία πλασαρίστηκε με 1271 πόντους στην πρώτη δεκάδα των σκόρερς της ιστορίας της Α ΕΚΑΣΘ.

Στα τρίποντα είχαμε πρωτιά της Παγκαλίδου του ΓΣ Μενεμένης που άφησε πίσω την 1η μπόμπερ της ιστορίας τη Γεωργιάδου και ακολούθησαν οι Τσουλέ και η Πολύχρου.

Τέλος είχαμε την επανεμφάνιση των θρύλων της κατηγορίας της Τόσκα και της Καμπίτση, ενώ στην 1η τριάδα της ιστορίας των σκόρερς είναι οι Τσαλοπούλου,Κιλινκαρίδου,Γεωργιάδου και των μπόμπερς οι Γεωργιάδου,Τσαλοπούλου,Καμπίτση.

Ιδιαίτερη αναφορά χρήζει στην Πεταχτή που έχει αγωνιστεί σε final four Euroleague με τα χρώματα του Σπόρτιγκ και μάλιστα 2φορές και στην Παυλίδου που είναι 1η σκόρερ με τα χρωματα της ίδιας ομάδας.

Όσο αφορά τους προπονητές η Διαβολεμένου έφτασε τις 152 νίκες κι ακολουθούν οι Βαχαροπούλου με 123 και η Σταϊκοπούλου με 116 και ο Σάββας έγινε ο 1ος άντρας που έφτασε τις 100 νίκες,ενώ ο Νομικός πάει για 2η φορά σε final four.Η Διαβολεμένου πάει για 7η συνεχόμενη χρονιά ενώ τα μωρά όσο αφορά τους προπονητές του final four είναι οι Σταϊκοπούλου και ο Μελετιάδης καθώς πηγαίνουν για 1η φορά.