Τα δυο πρόσωπα της Εθνικής

648

Τα παράθυρα για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου έφτασαν στο τέλος τους, οι εθνικές ομάδες τσέκαραν τα εισιτήρια τους για Κίνα. Πέραν των απουσιών (ιδιαιτέρως των NBAερς καθώς επίσης και των παικτών της Ευρωλίγκας) τα παράθυρα έφεραν στο προσκήνιο παίκτες ήρωες οι οποίοι καθόλη τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των συλλόγων τους στήριζαν την εθνική ομάδα στο δρόμο της για το παγκόσμιο της Κίνας.
Αθηναίου , Χρυσικόπουλος , Κόνιαρης , Μαργαρίτης , Κατσίβελης , Γκίκας, Σαλούστρος Γιαννόπουλος , Λαρεντζάκης , Μαυροειδής , Μουράτος , Λούντζης , Σάκοτα ,Τσαιρέλης , Μποχωρίδης , Μπουρούσης Βασιλόπουλος. Αυτοί ήταν οι “πιστοί στρατιώτες” του Θανάση Σκουρτόπουλου Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει όμως στα ονόματα των Παναγιώτη Βασιλόπουλο και Βαγγέλη Μαργαρίτη , δύο παίκτες στους οποίους εμπεριέχεται όλη η ουσία της εθνικής Ελλάδος. Ατσάλι μέταλλο ψυχής σκληρή δουλειά αφοσίωση σκληρή δουλειά και υπομονή είναι λέξεις που περιγράφουν επάξια τη ψυχοσύνθεση των δύο αυτών γιγάντων .
Ο μεν Βασιλόπουλος , ένα παιδί που από νωρίς ακόμα ξεχώρισε σε συλλόγους , γρήγορα έγινε μέλος μικρών εθνικών ομάδων δίνοντας σε όλους την εντύπωση πως το μέλλον προβλέπεται λαμπρό για αυτόν. Την σεζόν 2008/09 ο Βασιλόπουλος θα έβλεπε για πρώτη φορά να τον προδίδει στο σώμα του. Λίγο πριν το Final Four του Βερολίνου είδε τη μέση του να τον προδίδει, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει και την επόμενη σεζόν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για πρώτη φορά. Και τότε ξεκίνησαν τα πραγματικά προβλήματα.Τον Φεβρουάριο του 2011 ο Βασιλόπουλος τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο (ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού). Το σοκ ήταν μεγάλο. Και έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν τελικά χρειάστηκε να περάσει πάνω από ένας χρόνος μέχρι να ξαναπατήσει παρκέΤο καλοκαίρι του 2012 ο δυναμικός φόργουορντ υπέστη εκ νέου ρήξη χιαστού και μπήκε στο χειρουργείο για 4η φορά σε διάστημα δύο χρόνων. Οι στιγμές ήταν δύσκολες,. Η πίστη του δοκιμάστηκε, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε.

Τη στιγμή που πολλοί άλλοι θα τα παρατούσαν μη θέλοντας να ρισκάρουν το σώμα τους θα έκαναν πίσω ο Βασιλόπουλος λέει όχι και αρχίζει από το μηδέν. Από τον Ερμή Πειραιά και την Α΄ΕΣΚΑΝΑ,στην ΑΕΚ ( με την οποία κατέκτησε το κύππελο Ελλάδος και το Basketball Champions League) και φέτος στο Περιστέρι ,ενώ παράλληλα ήταν ένας εκ των πρωτεργατών της φετινής πορείας της εθνικής Ελλάδος για τη Κίνα με τον τρόπο αυτό απέδειξε πως τίποτα δε τελειώνει μέχρι να ακουστεί η κόρνα της γραμματείας.

Ο δε Μαργαρίτης άργησε πολύ να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό αφού σε ηλικία 30ετών υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και συστήθηκε με το καλύτερο τρόπο. Χρονιά με τη χρονιά κέρδιζε έδαφος μη σταματώντας τη συνεχή δουλειά και αφοσίωση. Μάλιστα συνδύαζε με το καλύτερο τρόπο αθλητικά προσόντα και αγωνιστική πείρα. Έγινε αρχηγός στον ΠΑΟΚ έχοντας καταφέρει να χτίσει ένα πρόσωπο αγαπητό προς όλους τους οπαδούς της ομάδας (δύσκολο κατόρθωμα για αρχηγό ομάδας σε οποιαδήποτε κατηγορία). Ο ΠΑΟΚ μαζί με το Μαργαρίτη περνάει σε μια νέα εποχή καθώς διαπρέπει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η κλήση του στην εθνική ήταν το επιστέγασμα όλων αυτών των προσπαθειών και της σκληρής δουλειάς.

Παράδειγμα προς μίμηση αμφότεροι ,τόσο για την υπομονή τους όσο και για τη σκληρή δουλειά που επέδειξαν.

Για το Northbasket

Σιμιτσής Βαλασης