Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΚΑΣΘ

908

Με την επανεκλογή του ψηφοδελτίου του Σάββα Λόρτου και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΚΑΣΘ. Ο πρόεδρος της Ενωσης εξελέγη πρώτος σε σταυρούς μαζί με τον Λευτέρη Κακιούση. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 156
ΨΗΦΙΣΑΝ 91
ΕΓΥΡΑ 91
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ 0

ΕΛΑΒΑΝ:ΓΙΑ ΔΣ  ΤΑΚΤΙΚΟΙ

ΒΑΜΒΑΚΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 72

ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 73

ΓΙΑΡΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 69

ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 74

ΚΑΚΙΟΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 77

ΚΑΤΣΙΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 76

ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 71

ΛΟΡΤΟΣ ΣΑΒΒΑΣ 77

ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 72

ΜΙΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 68

ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 11

ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 67

ΣΤΡΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 69

ΤΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 73

ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 70

ΤΣΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 74

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

ΓΕΛΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 60

ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 16

ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 68

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 75

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 70

ΤΑΛΙΠΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 63

 

ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΑΚΤΙΚΟΙ

ΒΟΥΡΔΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 70

ΜΗΛΙΑΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 69

ΤΖΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 72

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ

ΔΑΜΠΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 71

Η διαδικασία και οι τοποθετήσεις των μελών

Η γενική συνέλευση ξεκίνησε με την εκλογή προέδρου. Ο Χριστόδουλος Οικονομίδης προτάθηκε από τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΘ Σάββα Λόρτο και έγινε αποδεκτός από το σώμα. Ο γ.γ. της ΕΚΑΣΘ Αντώνης Μαυρογένης πραγματοποίησε τον απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις συνεδριάσεις που έγιναν από το ΔΣ και τις επιτροπές. Χαρακτηριστικά τόνισε την έγκαιρη προετοιμασία των προκηρύξεων και την ομαλή διεξαγωγή 4000 αγώνων, το νέο σύστημα διεξαγωγής των ηλικιακών πρωταθλημάτων, την λειτουργία του αναπτυξιακού προγράμματος, την ομαλή οικονομική διαχείριση. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες κάλυψης των εξόδων των αγώνων, στην διανομή πάνω από 3000 μπαλών στα σωματεία, στην ιατρική εξέταση των αθλητών, στις βραβεύσεις των μαθητών αθλητών, στην άψογη συνεργασία με την ΕΟΚ και με τους υπόλοιπους συνδέσμους.

Στην συνέχεια διαβάστηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και ο οικονομικός έλεγχος του ταμείου της Ενωσης. Ανακοινώθηκαν τα έξοδα και τα έξοδα και το υπόλοιπο του ταμείου και άνοιξε κατάλογος ομιλητών

Ο πρόεδρος του Ναυάρχου Βότση κ. Σκόνδρας ρώτησε για τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου και τα εγγεγραμμένα. Ο Αρης Γραμμενίδης τόνισε ότι σύμφωνα με το καταστατικό η ΓΣ είναι νόμιμη αν παραβρίσκονται το 50%+1 των ταμειακών εντάξει μελών. Το απερχόμενο ΔΣ απηλλάγη και στην συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της Ενωσης Σάββας Λόρτος. Αναφέρθηκε στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις για τα οικονομικά, τόνισε ότι η Ενωση προέβλεψε τις δυσκολίες και αναδιάρθρωσε τα πρωταθλήματα για την μείωση των εξόδων και την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων. Αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα και την πρωτοπορία της ΕΚΑΣΘ καθώς ολοκληρώθηκε χωρίς οικονομική συνδρομή και στα ηλικιακά πρωταθλήματα στα οποία δεν υπάρχει παράβολο. Δήλωσε ότι μόνο ενωμένοι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί την δύσκολη συγκυρία. Προέβλεψε ότι θα μείνουν στο χώρο αυτοί που θα προσφέρουν και όχι αυτοί που θα θελήσουν να πάρουν κάτι.

Αναφέρθηκε σε οργανωτικά προβλήματα τα οποία δεν επιτρέπουν την άμεση καταβολή των εξόδων του αγώνα σε διαιτητές και κριτές, ενώ τόνισε ότι αν πάρουν τα ίδια χρήματα με πέρυσι θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν τα σωματεία στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Τόνισε ότι το νέο ψηφοδέλτιο έχει ανανεωθεί κατά 60% και υπάρχει εκπροσώπηση από όλο το Νομό. «Με νέα πνοή η Ενωση θα συνεχίσει ένα δύσκολο έργο με καλές προδιαγραφές», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Ο Χριστόδουλος Οικονομίδης τόνισε ότι το μπάσκετ της πόλης μας δοκιμάζεται. Δήλωσε ότι σταμάτησε η δημιουργία νέων σωματείων και αναφέρθηκε στα νέα οικονομικά δεδομένα που δημιουργήθηκαν από την κρίση. Τόνισε ότι η ΕΟΚ πήρε τα μισά χρήματα από αυτά που έλαβε πριν από επτά χρόνια, ενώ από την ΕΟΕ λίγο κάτω από τα μισά σε σχέση με πέρυσι.

Τέλος εκφράστηκαν απόψεις από συνέδρους σχετικά με τα οικονομικά και την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Στην συνέχεια διαβάστηκαν τα ονόματα των υποψηφίων και προτάθηκαν τρία άτομα για την εφορευτική επιτροπή. Παρέμειναν μόνο τα μέλη της εφορευτικής και άρχισε η διαδικασία της ψηφοφορίας, η οποία και ολοκληρώθηκε ομαλά.

 

πηγή:basketplus.gr