Συρόπουλος: «Θέμα αξιοπιστίας…»

629

Ο προπονητής του Παναθλητικού, Σίμος Συρόπουλος, με γραπτή του δήλωση αναφέρθηκε στους λόγους που η ομάδα του δεν ταξίδεψε στον Βόλο για το ματς της 18ης αγωνιστικής, αφήνοντας αιχμές μεταξύ άλλων και για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά: «Σε συνέχεια της δήλωσης μου που ακολούθησε τη μη συμμετοχή μας στο τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου θα θελα να σας αναφέρω τα παρακάτω:

Η ομάδα μας συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της στα «σαλόνια» της Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ προσπαθεί από την αρχή της σεζόν να διαφυλάσσει την αξιοπιστία της και συνάμα του πρωταθλήματος. Έχοντας στη διάθεση της ελάχιστους οικονομικούς πόρους που προέρχονται κατά βάση από τα τμήματα ακαδημιών και κάποιες ελάχιστες διαφημίσεις προσπαθεί να είναι συνεπής στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Γνωρίζοντας πως μπροστά μας έχουμε τα PLAYOUT, στα οποία η ομάδα μας θα διεκδικήσει την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία, όπου και θα χρειαστεί να μεταβούμε μία ή δύο φορές εκτός Θεσσαλονίκης γεγονός που συνεπάγεται αυξημένα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, ταυτόχρονα να πληρωθεί η αμερικανίδα παίκτρια της ομάδας (μοναδική έμμισθη παίκτρια στο σύλλογο) και έχοντας το δικαίωμα με βάση τον κανονισμό του πρωταθλήματος για ένα μηδενισμό χωρίς περαιτέρω συνέπειες (εν αντιθέσει με τυχόν μηδενισμό σε PLAYOUT και PLAYOFF) αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου.

Ο λόγος ο οποίος δεν ενημερώθηκε κανένας νωρίτερα για την απόφασή μας αυτή ήταν διότι μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσαμε να βρούμε κάποια λύση και ταυτόχρονα δεν θέλαμε να διαταραχθεί το κλίμα στις υπόλοιπες ομάδες πριν την τέλεση της τελευταίας αγωνιστικής.

Ταυτόχρονα για λόγους αξιοπιστίας δεν θα θέλαμε να αλλοιώσουμε την βαθμολογική κατάταξη την οποία είχε ήδη προαναγγείλει η ΕΟΚ σε απαντητικό της έγγραφο στο αίτημα του Ολυμπιακού Βόλου για αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Επιπλέον, δεν θέλαμε να μην τελεστεί ο αγώνας και να μην πληρωθεί «ο κουμπάρος» για τις υπηρεσίες που θα προσέφερε όπως και στον πρώτο γύρο όπου έκανε δύο ρεκόρ Γκίνες: α) για τα πρώτα 17 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και σε παιχνίδι ντέρμπι να μην κερδίσει ούτε ένα φάουλ ο γηπεδούχος  και β) ρεκόρ τρεξίματος με τη λήξη του αγώνα από το κέντρο του γηπέδου στα αποδυτήρια σε 1,5 δευτερόλεπτο.

Αυτά για την ώρα θα επανέλθω λίαν συντόμως,

Σίμος Συρόπουλος».