Συρόπουλος:”Βάση για την επόμενη δεκαετία”

484

Μετά από δύο χρόνια παρουσίας στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ, το γυναικείο τμήμα του Ηρακλή επιστρέφει ως πρωταθλητής στην Α2. Με ένα σερί νικών 10-0 στο τέλος ο “γηραιός” έκανε την ανατροπή και από την τρίτη θέση κατάφερε να κόψει τελικά πρώτος το νήμα. Ο τεχνικός της ομάδας, Σίμος Συρόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την άνοδο που έχει δυνατή βάση στις ακαδημίες της ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Διεθνές Σεμινάριο που γίνεται στην… γειτονιά του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: Για την άνοδο του Ηρακλή στην Α2
«Ο Ηρακλής είναι μία ομάδα που δεν δικαιούται να βρίσκεται στα τοπικά. Το υλικό που υπάρχει στις μικρές ηλικίες είναι από τα καλύτερα της Θεσσαλονίκης κι αυτό φάνηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης από τις κορασίδες.
Η ιστορία του συλλόγου είναι τέτοια που πρέπει να παίζει στις εθνικές κατηγορίες οπότε από την αρχή η ομάδα είχε θέσει ως στόχο της άνοδο. Όταν ανέλαβα μεσούσης της περιόδου είχαμε ξεφύγει λίγο από τη πρώτη θέση και έπρεπε κάτι να αλλάξει. Τα κορίτσια δούλεψαν σκληρά και καταφέραμε μέσα από την εμπειρία τη δική μου και τη δική τους δουλειά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Για τους στόχους που μπαίνουν πλέον
«Ο μοναδικός στόχος που πρέπει να έχει ο Ηρακλής είναι η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης στις κορασίδες μαζί με την ομάδα των νεανίδων που είναι εξίσου καλή να ενσωματωθούν στη γυναικεία ομάδα και να γίνουν η βάση του Ηρακλή για την επόμενη δεκαετία.
Όσον αφορά τον στόχο της θέσης αν γίνει αναδιάρθρωση κατηγοριών όπως ακούγεται με 4-6 ομάδες να ανεβαίνουν τότε θα πρέπει να πάμε για την άνοδο. Το υλικό είναι πολύ καλό τόσο στη πρώτη ομάδα όσο κι από κάτω».

Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ γυναικών
«Το πρωτάθλημα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες στις καλές ομάδες που τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι ντέρμπι και στις υπόλοιπες που έχουν διαφορά δυναμικότητας. Είναι κατηγορία δύο ταχυτήτων κι αυτό έγινε γιατί πλέον δεν υπάρχει η Β’ κατηγορία. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν μειωθεί πάρα πολύ και αναγκαστικά υπάρχει μόλις μία κατηγορία στα τοπικά».

Για το Διεθνές Σεμινάριο “Φαίδων Ματθαίου” που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη
«Ελπίζω να είναι μία ευχάριστη νότα στην ελληνική πραγματικότητα και να αποτελέσει ένα πόλο έλξης για όσο γίνεται περισσότερους συναδέλφους. Πρέπει να βρεθούμε και να συζητήσουμε  στη Γενική Συνέλευση κάποια θέματα. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις σε σχέση με τη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο για να συμμετέχουμε ενεργά στις διαδικασίες.
Όσον αφορά τους ομιλητές του Σεμιναρίου νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο άλλο σεμινάριο στον ευρωπαϊκό χώρο που να έχει ένα τέτοιο πάνελ ομιλητών. Αναμφίβολα είναι μεγάλη τύχη για εμάς να έχουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουμε».