Συνεχίζεται η οργάνωση στο γυναικείο τμήμα του Ηρακλή

251

Μια μεγάλη προσπάθεια οργάνωσης του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Ηρακλή ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια, και σήμερα από το αποτέλεσμα φαίνεται να αποκτάει σάρκα και οστά. Η κορύφωση ήρθε την περασμένη σεζόν 2011-2012 με την άνοδο του τμήματος στην Α2 κατηγορία  και την κατάκτηση του κυπέλλου γυναικών Ε.Κ.Α.Σ.Θ, με την συμμετοχή των νεανίδων στον τελικό του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος κορασίδων Θεσσαλονίκης και τέλος με την κατάκτηση της 4ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Φέτος η χρονιά έχει ξεκινήσει με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουν και πάλι ως στόχο τον πρωταθλητισμό. Το τμήμα των γυναικών έχει ξεκινήσει να αγωνίζεται στην νέα κατηγορία με πρώτο προπονητή τον Βασίλη Μασλαρινό και τους συνεργάτες του (Μιχάλη Κασικτσόγλου και Άγγελο Κεραμιδά), όπου μέχρι τώρα πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις  στο πρωτάθλημα και έκανε μια πολύ αξιοπρεπή πορεία στο κύπελλο.

Επίσης οι νεανίδες και οι κορασίδες έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Νοέμβρη τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της Ε.Κ.Α.Σ.Θ., όπου μέχρι τώρα έχουν μόνο νίκες. Να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Κακιούσης έχει αναλάβει τεχνικός διευθυντής στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ.

Φέτος στην οικογένεια του Ηρακλή, υπήρξε ακόμα μια ευχάριστη προσθήκη. Πρόκειται για την ακαδημία κοριτσιών που ξεκίνησε να λειτουργεί από τις αρχές Σεπτέμβρη. Μέχρι τώρα η ακαδημία αριθμεί 18 κορίτσια, αριθμός ρεκόρ αν σκεφτεί κανείς ότι την περασμένη χρονιά υπήρχαν μόνο 6 κορίτσια.  Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους υπευθύνους του γυναικείου τμήματος η ακαδημία να αποκτήσει ακόμα περισσότερα κορίτσια, ώστε να μπορεί να τροφοδοτεί τα αγωνιστικά τμήματα της ομάδας, κάτι που συμβαίνει από τώρα. Ο υπεύθυνος του προπονητικού προγράμματος Κεραμιδάς Άγγελος και η συνεργάτης του Σοφία Κασάπη, έχουν αναλάβει το νέο τμήμα μίνι κοριτσιών και οι προπονήσεις  είναι τέσσερις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή). Επίσης φέτος η ομάδα θα κατεβάσει τμήμα μίνι κοριτσιών της Ε.Κ.Α.Σ.Θ., κάτι που δεν μπορούσε να γίνει πέρσι. Σε αυτό το πρωτάθλημα οι νεαρές αθλήτριες του Ηρακλή θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε κανονικές συνθήκες αγώνα και να ζήσουν πολλές εμπειρίες.

Όλες οι υγιείς ομάδες όμως έχουν έχουν και κάποιους ανθρώπους οι οποίοι συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε το γυναικείο μπάσκετ του Ηρακλή να επανέρθει εκεί που αξίζει. Η Λίνα Τραμουντάνη, υπεύθυνη του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Ηρακλή προσφέρει τα δέοντα στις αθλήτριες και στους προπονητές. Χωρίς την σημαντικότατη συμβολή της δεν θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα και αυτή η δουλειά που γίνεται τώρα στο γυναικείο τμήμα. Να σημειωθεί επίσης και η συμβολή των δυο εφόρων , Βιολέτας Ορζέλ και Απόστολου Γεροστεργίου,  οι οποίοι βοηθάνε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο γυναικείο μπάσκετ.

Πηγή: irakliswbc.blogspot.gr