Συνέντευξη της νέας προέδρου του Κεραυνού Ωραιοκάστρου , Ντίνα Μαρκοπούλου

1509

Ντίνα Μαρκοπούλου. Γνωστή στο Ωραιόκαστρο και οχι μόνο απο την δραστηριότητα που αναπτύσσει στα κοινά της πόλης αλλά και στον αθλητικό χώρο του Ωραιοκάστρου.
Πρόεδρος απο τις τελευταίες αρχαιρεσίες του περασμένου Ιουνίου, του Κεραυνού Ωραιοκάστρου, , ίσως της πιο ιστορικής ομάδας του Ωραιοκάστρου.
Το avatonpress.gr σας παρουσιάζει  το πορτραίτο της προέδρου κ Ντίνας Μαρκοπούλου, τους στόχους της αλλά και τους προβληματισμούς της.

1. κ Μαρκοπούλου, απο πότε ασχολείστε με τμήματα του Κεραυνού και με ποιά:
Τον Μάιο του 2011 μου έδωσαν την χαρά και την τιμή τα παλαιά μέλη της Ιστορικής ομάδας του ΚΕΡΑΥΝΟΥ που μετρά 62 χρόνια επιτυχίες , προτείνοντας με να πάρω μέρος στις αρχαιρεσίες του συλλόγου. Εκλέγηκα, με την αρμοδιότητα της εφόρου Χορευτικών-Γυμναστικών τμημάτων και ΤΕΝΙΣ, τα οποία δημιούργησα , μιας και δεν υπήρχαν αυτά τα τμήματα έως τότε. Αξίζει να αναφέρω την μεγάλη επιτυχία , ιδιαίτερα του χορευτικού τμήματος ZOUMPA Γυναικών με συνεχόμενες Πρωτιές στη Γυμνασιάδα της ΧΑΝΘ . Κατόπιν δημιούργησα τμήμα ΣΚΙΤΣΟ με μεγάλη επιτυχία.. Διετέλεσα επίσης Ταμίας, Γεν. Γραμμ. Και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου.
2. Πως προέκυψε η υποψηφιότητα για το ΔΣ και η διεκδίκηση της θέσης του προέδρου; Ποιες είναι οι υποχρεώσεις ή καλύτερα οι ευθύνες ενός προέδρου στον Κεραυνό Ωραιοκάστρου:
Και φτάσαμε επάξια στις εκλογές του 2016, που κατόπιν των αρχαιρεσιών εξελέγηκα Πρόεδρος.
Από την θέση αυτή με όλη την βαριά ευθύνη που φέρνει, δεσμεύομαι μαζί με την αμέριστη αρωγή των συναδέλφων μου, δηλαδή τους εκλεγμένους του Δ.Σ., συν τους προπονητές, αλλά και την βοήθεια των γονιών, να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.
3. Ποιοι είναι οι στόχοι σας σαν πρόεδρος του Κεραυνού Ωραιοκάστρου;
α. Παιδαγωγικός στόχος
Ο πρώτος στόχος, είναι παιδαγωγικός. Να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι εδώ καλλιεργούμε αθλητές και σωστούς ανθρώπους και σιγά – σιγά να έρθει στο γήπεδο και να φέρει τα παιδιά του να αθληθούν. Να γίνουμε θετικό σημείο αναφοράς στα δρώμενα της πόλης του Ωραιοκάστρου και όχι μόνο.
β. Οργανωτικός στόχος
Τα οργανωτικά θέματα του όπως είναι η οργάνωση των ακαδημιών, η στελέχωση των ομάδων με ικανούς προπονητές , η σωστή οικονομική διαχείριση είναι πρωτεύον ζήτημα για τον Σύλλογο μας αφού θέλουμε να δείξουμε στην κοινωνία ότι εδώ εργαζόμαστε ανιδιοτελώς με υπευθυνότητα για το καλό του συλλόγου και με την καλή εικόνα να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να ασχοληθεί ο κόσμος ενεργά μαζί μας.
γ. Αγωνιστικός στόχος
Για να πετύχουμε τους άλλους δύο στόχους που έχουμε θέσει θα πρέπει να πετύχει πρωτίστως το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας μας. Στόχος μας είναι η άνοδος του Συλλόγου σε όλα τα αθλήματα, ώστε μέσα από τις αγωνιστικές επιτυχίες να καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο, ακόμη και από τις γύρω περιοχές.
Μιά και αναφέρομαι στο αγωνιστικό κομμάτι του συλλόγου, σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω με περηφάνια την πρωτιά που κατέχει το αθλητικό τμήμα ΣΚΑΚΙ, που μετράει 35 χρόνια (1981-2016) αγωνιστικές επιτυχίες, τα οποία γιορτάζουμε εφέτος. Και βρίσκεται στην Α΄ Εθνική αήττητο τα τελευταία 8 χρόνια.
Δεσμεύομαι ότι θα βοηθήσω από όλες τις πλευρές τον σύλλογο και θα βρίσκομαι κοντά στην ομάδα σε όλες τις αποφάσεις της.
4. Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος σήμερα και εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς;
Θα ήθελα να επισημάνω : Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των αθλητικών συλλόγων είναι ή έλλειψη γηπέδων και κλειστών γυμναστηρίων. Δεν δύναται να ικανοποιήσει ένα και μόνο Γυμναστήριο, τις ανάγκες πολλών Σωματείων, αθλητικών-πολιτιστικών, που δημιουργήθηκαν ραγδαία τα τελευταίια χρόνια στον τόπο μας. Από την μια, είναι άκρως πολιτισμένες , θετικές και αισιόδοξες οι ενέργειες αυτές, αλλά από την άλλη….βρίσκουν τεράστια έλλειψη υποδομών.
Το Ωραιόκαστρο αυτή η λαμπρή Πόλη μας με τις υπερχειλίζουσες δραστηριότητες, πολιτικές-αθλητικές-κοινωνικές , δεν χωράει, δεν αρκείται σε ένα μόνο γήπεδο …σε ένα ..κλειστό γυμναστήριο…δεν αρκείται στις λιγοστές ώρες που μοιράζει το γραφείο αθλητισμού στον κάθε σύλλογο και είναι κατανοητό…η και δεύτερου χώρου, αλλά…ποτέ δεν κατανόησα…προς τι τόση χρονοτριβή για να μοιραστούν αυτές οι…διαφιλονικούσες ώρες??
Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές κουράζονται να περιμένουν κάποιο πρόγραμμα από όποιον σύλλογο με κίνδυνο να φύγουν…να πάνε αλλού…μακρυά από τον τόπο τους.
Πηγή: avatonpress.gr