Συνέντευξη: Ο Χριστόφορος Κελεσίδης μιλάει στο www.northbasket.gr

1221

Λίγες ημέρες μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων ο Χριστόφορος Κελεσίδης μίλησε στο Northbasket.gr για το χρονικό της συμφωνίας αλλά και για τις φιλοδοξίες του ενόψει της νέας σεζόν. Επίσης, ο 19χρονος άσος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις συνεργασίες του τόσο στο Περιστέρι όσο και στον Άρη.

Συνέντευξη στον Λεωνίδα Χατζηκωνσταντίνου

– Χριστόφορε, πώς προέκυψε η συνεργασία με τα Πεύκα;

Ξεκίνησε από πέρσι το φλερτ όταν ήθελε να με δώσει ο Άρης δανεικό, εγώ όμως αποφάσισα να πάω στο Περιστέρι. Γενικά όλη αυτή την χρονιά υπήρχε μία καλή σχέση, μιλούσα λίγο και με τον Ανέστη τον Χριστοφορίδη και με το που τελείωσα τις υποχρεώσεις μου με το Περιστέρι, οι άνθρωποι της ομάδας μου κάνανε την πρόταση.

Αν και νωρίς χρονικά εμένα μου φάνηκε καλή η πρόταση -όχι οικονομικά γιατί δεν με ενδιαφέρει αυτό-, κυρίως όσον αφορά τις συνθήκες. Συγκεκριμένα το γεγονός ότι ο κόουτς Χατζηκυριακίδης είναι πολύ καλός προπονητής σε συνδυασμό με το ότι με ήθελε για πρώτο πλέι μέικερ μου άρεσε πολύ και έτσι αποφάσισα να κλείσω στα Πεύκα, με σκοπό να κάνω μία καλή χρονιά και του χρόνου θα δούμε.

– Πλέον “μαχητής” και επίσημα. Είσαι μαχητής και στη ζωή σου;

Σε όλη μας τη ζωή πρέπει να προσπαθούμε και αυτό που αγαπάμε να το κυνηγάμε και να δίνουμε τα πάντα για αυτό. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και εγώ φέτος.

– Το γεγονός ότι αποτελείς προσωπική επιλογή του κόουτς Χατζηκυριακίδη σε αγχώνει; Αποτελεί έναν  παραπάνω λόγο για να τον δικαιώσεις;

Όχι, δεν με αγχώνει. Ίσα ίσα είμαι χαρούμενος που είμαι προσωπική του επιλογή και γενικότερα για έναν παίκτη είναι πολύ καλό αυτό.

– Η Θεσσαλονίκη σου έλειψε; Αποτέλεσε ένα έξτρα κίνητρο στην απόφασή του να υπογράψεις με τα Πεύκα;

Σίγουρα μου έλειψε η πόλη αλλά δεν πρέπει σε αυτόν τον τομέα να βλέπεις τι σου λείπει αλλά να κάνεις αυτό που είναι καλύτερο για σένα όπου και να είναι, και εκτός Θεσσαλονίκης και εκτός Ελλάδας.

– Το γεγονός ότι υπάρχουν στην ομάδα παίκτες που γνώριζες από τα τμήματα υποδομής του Άρη έπαιξε ρόλο στο να συμφωνήσεις με τα Πεύκα;

Το ότι υπάρχουν παλιοί μου συμπαίκτες στη νέα μου ομάδα που τους γνωρίζω πολύ καλά είναι σίγουρα καλό αλλά δεν με επηρέασε στην απόφασή μου. Αναμφισβήτητα είναι πολύ θετικό αλλά σε μία απόφαση δεν κοιτάς αυτό.

– Πέρσι αγωνιζόμενος με το Περιστέρι δεν κατάφερες να πανηγυρίσεις την άνοδο στην Α2. Φέτος με τη φανέλα των Πεύκων θεωρείς ότι θα τα καταφέρεις;

Σαν προσωπικό στόχο εγώ αυτόν έχω να ανέβω με τα Πεύκα στην Α2. Βέβαια θα ξεκινήσουμε την χρονιά και θα δούμε πως θα πάει. Πέρσι με το Περιστέρι ήταν μία δύσκολη σεζόν. Είχαμε μέτρια ομάδα, ήταν και πολύ δυνατός ο νότιος όμιλος – κάθε παιχνίδι ήταν σφαγή δηλαδή κερδίζαμε τον πρώτο και χάναμε από τους τελευταίους- και γι’ αυτό τερματίσαμε εκεί που τερματίσαμε.

– Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες ενόψει της νέας σεζόν;

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με πέρσι και να κάνω μία καλή σεζόν.

– Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους της νέας σου ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς;

Όσο μπορούν να έρχονται να μας βλέπουν και να μας στηρίζουν.

kelesidis peristeri 1

– Θεωρείς ότι είσαι έτοιμος να κάνεις το άλμα στην Α1;

Είναι δύσκολο δεν έχει καμία σχέση η Β’ Εθνική με την Α1. Πιστεύω όμως ότι παίρνοντας φέτος παιχνίδια θα βελτιωθώ κι άλλο και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει. Από την πλευρά μου θα κάνω το καλύτερο για να φτάσω όσο ψηλότερα μπορώ.

– Ποιο είναι το όνειρό σου στο χώρο του μπάσκετ;

Θέλω να βλέπω κάθε χρονιά ξεχωριστά. Θέλω να βελτιώνομαι, να παίζω και σίγουρα σαν όνειρο έχω να αγωνιστώ σε όσο υψηλότερο επίπεδο μπορώ από Α1 και πάνω.

– Σκέφτεσαι και το ενδεχόμενο να παίξεις στο εξωτερικό;

Έχει περάσει από το μυαλό μου και σίγουρα είναι μία καλή εκδοχή.

– Πως εξηγείς το γεγονός ότι ενώ όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεσαι σε πολύ καλό επίπεδο για την ηλικία σου δεν έχεις κληθεί ποτέ στην Εθνική;

Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό και για να πω την αλήθεια δεν με απασχολεί. Πάντως είναι τιμή να παίζεις με το εθνόσημο και μακάρι να γίνει στο μέλλον με την Εθνική Ανδρών.

“Δικαιωμένος με την απόφασή του να παίξω στο Περιστέρι”

– Νιώθεις δικαιωμένος με την απόφασή σου να μετακομίσεις πέρσι στο Περιστέρι;

Εννοείται πως νιώθω δικαιωμένος γιατί το Περιστέρι όπως ξέρουμε όλοι είναι ομάδα με τεράστια ιστορία και δεν αξίζει να βρίσκεται εκεί που είναι τώρα στη Β’ Εθνική. Είχα ειδικά στον πρώτο γύρο αρκετά μεγάλο χρόνο συμμετοχής, στο δεύτερο μισό της σεζόν έπεσε λίγο αλλά γενικά ήταν μία μεγάλη εμπειρία για μένα. Θα μπορούσα να πω ότι ο απολογισμός είναι θετικός.

Κεφάλαιο Άρης: “Καμία πικρία”

– Για ποιο λόγο πέρσι το καλοκαίρι δεν υπέγραψες επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άρη; Νιώθεις κάποια πικρία;

Ήταν μία απόφαση του κόουτς Αγγέλου. Ίσως να ήθελε να το κάνει για το καλό μου και μπορεί εγώ να μην το καταλάβαινα. Πάντως δεν νιώθω καμία πικρία. Ήμουν τόσα χρόνια στον Άρη, ζήσαμε πολλές στιγμές μαζί με όλη την ομάδα, κατακτήσαμε πάρα πολλά τρόπαια και δεν έχω καμία πικρία.

– Στο μέλλον αν σου γινόταν κάποια πρόταση από πλευράς Άρη θα τη δεχόσουν;

Σίγουρα θα ήμουν ανοικτός σε μία τέτοια πρόταση. Ο Άρης είναι μία τεράστια ομάδα και δεν γίνεται να κλείνεις έτσι τις πόρτες. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, άλλωστε ό,τι έγινε έγινε.

kelesidis peristeri 2

Αγαπημένη ομάδα: Άρης

Αγαπημένη κίνηση στο μπάσκετ: Το ντράιβ είτε να τελειώνω μόνος μου τη φάση είτε να δίνω ασίστ.

Αγαπημένος προπονητής: Ανδρέας Κεσαπίδης

Αγαπημένοι συμπαίκτες: Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Γεορμιχαλός, Πέτρος Γερομιχαλός και Τηλέμαχος Καρανώτας

Μπασκετικό πρότυπο: Ρίκι Ρούμπιο

Κορυφαίος προπονητής: Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Αγαπημένη πόλη: Θεσσαλονίκη

Αγαπημένο χρώμα: Κίτρινο

Αγαπημένη μουσική: Κυρίως ξένη

Αγαπημένο φαγητό: Κολοκυθάκια γεμιστά