Συμφωνία του Λεύκιππου με τον Νίκο Σχοινάκη

183
Ο Λεύκιππος Ορόσημο είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή, Νίκο Σχοινάκη. Ο 19χρονος αθλητής έχει υπάρξει μέλος του ρόστερ της ανδρικής ομάδας της Καβάλας την σεζόν 2016-17, όταν ο συγκεκριμένος σύλλογος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 ενώ παλαιότερα έχει κληθεί στο κλιμάκιο Boρρά της Εθνικής Παίδων.
Ο Νίκος Σχοινάκης γεννήθηκε στις 18/5/2001 και ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Καβάλας. Έπαιξε στο παιδικό και στο εφηβικό τμήμα, έχοντας πάρει παράλληλα εμπειρίες και από το πρωτάθλημα της Α2, ως στέλεχος της ανδρικής ομάδας. Το ντεμπούτο του στη συγκεκριμένη κατηγορία (Α2), το είχε κάνει στις 11/02/17 σε εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο.
Από το 2017 έως και το 2019 αγωνίστηκε στον Αστέρα Καβάλας, στο εφηβικό και στο ανδρικό τμήμα του συλλόγου ενώ την περίοδο 2019-20 έπαιξε στον Αίαντα Κομοτηνής, στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Πλέον, ο νεαρός -που αγωνίζεται στη θέση “2” και μεταξύ άλλων διακρίνεται για το καλό σουτ και την αθλητικότητά του- ως καλαθοσφαιριστής του Λεύκιππου Ορόσημο θα συνεργαστεί εκ νέου με τον άμεσο συνεργάτη του Χρήστου Βαχαρίδη, τον Λεωνίδα Μαγιάννη, τον οποίο είχε ως κόουτς στον Αστέρα Καβάλας.
Με αφορμή την συνεργασία του με τον Λεύκιππο Ορόσημο, ο Νίκος Σχοινάκης δήλωσε στο lefkippos.gr: “Είμαι πολύ χαρούμενος που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία (σ.σ. να συνεργαστεί με τον Λεύκιππο) οι δύο προπονητές. Θα συνεργαστώ ξανά με τον κόουτς Μαγιάννη, με τον οποίο είχαμε πολύ καλή σχέση. Γνωρίζοντας τα παιδιά στην ομάδα και από όσο έχω ακούσει, ο Λεύκιππος είναι πολύ οργανωμένος και έχει πολύ καλό ομαδικό κλίμα. Θα δώσω το 100% και θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσω την ομάδα”.