Στο τιμ του ανδρικού της Αναγέννησης Φλόγας η Τάνια Μπουγιουκλή-Τι δήλωσε για τα τμήματα υποδομής

578

Στο προπονητικό επιτελείο του ανδρικού τμήματος της Αναγέννησης Φλόγας προστέθηκε η Τάνια Μπουγιουκλή, η οποία μαζί με τον Ρούλη Καραγιαννίδη θα βοηθήσει από τον πάγκο την ομάδα της Πολίχνης.

Αναφερόμενη στη νέα συνεργασία της, η γνωστή κόουτς δήλωσε στο Northbasket.gr: “Στην οικογένεια της Αναγέννησης Φλόγας είμαι εδώ και τρία χρόνια. Με τον κόουτς Καραγιαννίδη ήμασταν μαζί στη Β’ Εθνική και αργότερα στη Γ’ Εθνική. Φέτος συνεργάστηκα με τον κόουτς στα τμήματα υποδομής της Φλόγας σαν άμεση συνεργάτης του. Πριν λίγες ημέρες μου έγινε πρόταση και δέχθηκα χωρίς πολύ σκέψη. Γνωρίζοντας τον κόουτς από προηγούμενη συνεργασία πώς δουλεύει σε μία ομάδα, αλλά και τις απόψεις του, μπορώ να πω πως υπάρχει ταύτιση απόψεων στον τρόπο δουλειάς”.

mpougioukli

Η γνωστή κόουτς, που εδώ και δέκα χρόνια είναι μέλος του ΣΕΠΚ, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως προπονήτρια των ακαδημιών του συλλόγου. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Northbasket.gr:

– Η ανάπτυξη των ακαδημιών αποτελεί βασικό στόχο του συλλόγου; Πιστεύεις ότι τα επόμενα χρόνια η ανδρική ομάδα μπορεί να απαρτίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από αθλητές των ακαδημιών;

Ναι. Αυτό είχε συζητηθεί από πέρσι ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στην υποδομή. Τα προηγούμενα χρόνια οι αθλητές του ανδρικού (Β’ Εθνική & Γ’ Εθνική) ήρθαν στην ομάδα -όπως και φέτος- ως μεταγραφές. Θα προσπαθήσουμε δικοί μας αθλητές να επανδρώσουν το ανδρικό τμήμα τα επόμενα χρόνια. Να “βγάλουμε” αθλητές νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη χαρά ενός προπονητή, τόσο για τον ίδιο του τον εαυτό και για την προσπάθεια που κάνει όσο και για την ομάδα. Άλλωστε ήδη το εφηβικό κάνει μια καλή πορεία και το παιδικό είναι αήττητο.

– Πόσα παιδιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ακαδημίες;

Η “δύναμη” της ομάδας χωρίς εφηβικό και ανδρικό είναι 156 μικροί αθλητές.

– Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι υπάρχει τόσο μεγάλη αύξηση στην προσέλευση των παιδιών στις ακαδημίες το τελευταίο χρόνο;

Πέρσι η “δύναμη” της ομάδας ήταν 85 μικροί αθλητές. Υπεύθυνος ακαδημιών ανέλαβε ο Καραγιαννίδης. Δούλεψε σκληρά όλη την χρονιά με ατέλειωτες ώρες προσπάθειας μάθησης, στα βασικά του μπάσκετ και με απίστευτη υπομονή γιατί είναι μικρά παιδιά και φυσικά μετέφερε γνώσεις με την μεγάλη του εμπειρία τόσων χρόνων που είναι ότι καλύτερο να “παίρνουν” συνεχώς γνώσεις από έμπειρο προπονητή. Η οργάνωση έγινε πολύ καλύτερη από τον πρόεδρο της ομάδας και έτσι φέτος σχεδόν διπλασιάστηκαν. Όταν ομάδα συνδυάσει την οργάνωση και προπονητές με μεγάλη αλλά και επαρκής γνώση του αθλήματος τότε το αποτέλεσμα είναι η συσσώρευση πολλών μικρών αθλητών. Στην Ελλάδα λέμε ότι δεν αναγνωρίζεται τίποτα και εγώ τώρα λέω, το αγαπάς; Παλεύεις για αυτό; Εργάζεσαι σκληρά; Αυτό έγινε με τον κόουτς και διπλασιάστηκαν μέσα σε μια σεζόν.

– Μία ευχή για το νέο έτος;

Εύχομαι υγεία το βασικό αγαθό του ανθρώπου! Δύναμη ψυχής να ξεπεράσουμε δυσκολίες και ότι έρχεται στην ζωή μας να είναι τόσο, όσο μπορούμε να αντέξουμε.