Στο ΔΑΚ ο Δημήτρης Διαμαντίδης (pic)

1902

Με την παρουσία του συμπατριώτη μας Δημήτρη Διαμαντίδη, που έγραψε ιστορία στο Ελληνικό μπάσκετ, έγινε το πρωΐ της Κυριακής στο ΔΑΚ Καστοριάς, που φέρει το όνομά του, η πρώτη συγκέντρωση των ακαδημιών μπάσκετ του ΑΣ Καστοριάς.

Οι μικροί αθλητές, μαζί με τους προπονητές τους και μέλη του Δ.Σ. του ΑΣ Καστοριάς, είχαν την χαρά να γνωρίσουν από κοντά την μεγάλη αυτή μπασκετική μορφή.

Με μεγάλη χαρά ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε στα παιδιά και απάντησε στις πολλές και εύστοχες ερωτήσεις τους, τονίζοντάς τους ότι στην ηλικία που βρίσκονται, το πιό σημαντικό και πάνω απ’ όλα είναι το σχολείο και το μπάσκετ έρχεται μετά. «Παίζουμε μπάσκετ, γιατί μας αρέσει, μαθαίνουμε τα βασικά του αλλά και το πώς να συνεργαζόμαστε, γιατί το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα», είπε.

Οι ακαδημίες του ΑΣ Καστοριάς, χάρισαν στον Δημ. Διαμαντίδη μιά φανέλα του Συλλόγου, με το Νο13, το νούμερο που φορούσε πάντα στην αθλητική του πορεία, ευχαριστώντας τους, για την χειρονομία τους αυτή.

Ο Δημ. Διαμαντίδης, δέχθηκε και τις ευχαριστίες της κας Αθηνάς Δίτσιου, εκ μέρους του πατέρα της, Προέδρου του ΑΣ Καστοριάς, Ναούμ Δίτσιου (ο οποίος απουσίαζε από την εκδήλωση αυτή λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων), για την παρουσία του στην πρώτη συγκέντρωση των ακαδημιών του Συλλόγου. Το «παρών» στην εκδήλωση, έδωσε και ο Σύλ. «ΚΕΛΕΤΡΟΝ – ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».

Στο τέλος, ο Δημ. Διαμαντίδης, υπέγραψε σε μπάλλες και φανέλες των παιδιών και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Πηγή – φωτογραφικό υλικό: Φωνή της Καστοριάς