Στους τελικούς του NBA για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Raptors!

454

Με μεγάλη ανατροπή στην τελευταία περίοδο, οι Raptors που βρίσκονταν πίσω στο σκορ για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κατάφεραν να πάρουν τη μεγάλη νίκη με 100-94 επί των Bucks και να κλείσουν τη σειρά στο 4-2, παίρνοντας το εισιτήριο για τους NBA Finals για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Μεγάλη μορφή του αγώνα φυσικά ο Kawhi Leonard που σταμάτησε στους 27 πόντους, ενώ είχε επίσης 17 rebounds, 7 assists, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα. 18, 17 και 14 πόντους είχαν επίσης οι Siakam, Lowry και VanVleet αντίστοιχα. Ο Nick Nurse, που επέλεξε ένα κλειστό rotation 8 παικτών, φτάνει στη Rookie χρονιά του στους πάγκους μέχρι το τέλος του δρόμου.

Σημαντική διαφορά το 48.6% των γηπεδούχων εντός παιδιάς, έναντι του 40% των Bucks, οι οποίοι είδαν τον Γιάννη να σταματά στους 21 πόντους με 11 rebounds και τον Lopez στους 18. Ο coach Budenholzer για ακόμα μια χρονιά φτάνει στους τελικούς της Ανατολής, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, όμως δεν κατάφερε και πάλι να προκριθεί στους τελικούς της λίγκας. Όταν ήταν στο τιμόνι των Hawks έπεσε πάνω στον LeBron James, τώρα έπεσε στον Kawhi Leonard, τον καλύτερο με διαφορά παίκτη των φετινών Playoffs και τον πιο πλήρη παίκτη σε όλο το NBA.Έχω πολύ καιρό να δω τέτοιο συνδυασμό δυνατοτήτων σε ένα μόνο πρόσωπο. Ταχύτητα, σκληράδα, πρόσωπο-πλάτη επιθετικό ρεπερτόριο, σουτ από κάθε απόσταση, αθλητικότητα, δύναμη τρομερό IQ και όλα αυτά συνοδευμένα με μπόλικη ταπεινότητα, πνευματική ηρεμία και σιδερένια θέληση που τρυπάει τοίχους. Πολλά μπράβο στον “Claw” που κατάφερε να κάνει το Toronto σπουδαία ομάδα, βάζοντάς το στην ελίτ του NBA. Την Πέμπτη στις 4:00 οι Raptors θα φιλοξενήσουν τους σύγχρονους δυνάστες της λίγκας, Warriors, στη Scotiabank Arena του Toronto, όπου θα διεκδικήσουν την πρώτη νίκη στην ιστορία τους σε NBA Finals. Σίγουρα είμαστε με αυτούς. Πολλά συγχαρητήρια!

Όσον αφορά στην αδυναμία των Bucks, που για πρώτη φορά φέτος γνώρισαν 3 κι έπειτα 4 διαδοχικές ήττες, έχουμε να πούμε πως πιθανότατα, ίσως και υποσυνείδητα, τα “ελάφια” να υποτίμησαν τους Raptors, οι οποίοι χωρίς πολλές δηλώσεις και φανφάρες στο παιχνίδι τους, έπαιξαν αμυνάρα, έλεγξαν τον ρυθμό της σειράς και απόλυτα δίκαια έφτασαν στο 4-2 και στην πρόκριση. Ο Γιάννης σίγουρα δεν είναι αποτυχημένος. Το πιο πιθανό είναι να αναδειχθεί MVP της λίγκας και να περάσει στην ιστορία, όμως θα πρέπει να προπονηθεί ακόμα περισσότερο, ώστε να επιστρέψει καλύτερος του χρόνου (το ίδιο δήλωσε και ο ίδιος μετά το ματς) και να έχει κάποιες επιπλέον κινήσεις σίγουρο σκοραρίσματος, εκτός από τα πολύ δυναμικά μεν, προβλέψιμα δε power steps του στις επελάσεις του προς το αντίπαλο καλάθι.Ο Nick Nurse ήταν προετοιμασμένος σε όλη τη σειρά και περίμενε τον Γιάννη με 2 και 3 παίκτες κάθε φορά, επιλέγοντας από ποιον παίκτη κάθε φορά θα δεχτεί ελεύθερο τρίποντο. Και εκεί -τυχερός, προνοητικός, πείτε τον όπως θέλετε- έπεσε μέσα, καθώς στις τέσσερις συνεχόμενες ήττες τους, οι Bucks είχαν το απογοητευτικό 47/144 τρίποντα, ήτοι 32.6%.

Μπαίνουμε στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς. Λίγο πριν το τέλος της γράφεται ιστορία και εμείς μένουμε παρατηρητές. Οι Golden State Warriors του Steve Kerr είναι μια ομαδάρα και σίγουρα απολαμβάνει τον σεβασμό κάθε υγιώς σκεπτόμενου θεατή, όμως δεν γίνεται σε αυτούς τους τελικούς να μην υποστηρίξουμε την αλητοπαρέα του πιο πεινασμένου από ποτέ Leonard και τον Rookie στο NBA και στους τελικούς του, Nick Nurse. We the North!

Πηγή: Fundamentals