Στον τελικό η CSKA μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι!

449
Στον φοβερό δεύτερο ημιτελικό που έγινε σήμερα στη Fernando Buesa Arena, η CSKA του Δημήτρη Ιτούδη κατάφερε με ένα επιμέρους 30-17 στο τελευταίο δεκάλεπτο να ανατρέψει το σκορ και να πάρει το προβάδισμα σε μια από τις ελάχιστες στιγμές στο παιχνίδι κι έκτοτε δεν κοίταξε πίσω. Τελικό σκορ: 95-90 για τους Ρώσους.
Με κορυφαίο τον De Colo που είχε 23 πόντους με 13/14 προσωπικές (11 κερδισμένα φάουλ) και 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και τους Rodriguez με 23 επίσης και Clyburn με 18 να ακολουθούν η “αρκούδα” επιστρέφει στον τελικό της διοργάνωσης μετά από 3 χρόνια απουσίας και θα βρεθεί αντιμέτωπη με το φετινό θαύμα της διοργάνωσης, την Anadolu Efes του Ergin Ataman.
Οι Μαδριλένοι ήταν πιο εύστοχοι εντός παιδιάς, έχοντας 52.2% έναντι 44.7% των αντιπάλων τους, με την CSKA όμως να ταξιδεύει 42 φορές (!) στη “γραμμή της φιλανθρωπίας” και να έχει 9/18 τρίποντα.
Η ψυχραιμία του Higgins στο τέλος από τη γραμμή των βολών έγειρε εντελώς την πλάστιγγα προς το μέρος των Ρώσων, ενώ το τρίποντο του De Colo, 1.20” πριν το τέλος, που έβαλε την CSKA μπροστά στο σκορ, ήταν απόλυτα κομβικό, τόσο για τον αγώνα όσο και για τον ίδιο τον παίκτη, που πέτυχε ένα μεγάλο σουτ, από αυτά για τα οποία έχει λοιδορηθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν σχετικά με την ανεπάρκειά του να πετύχει.
3-0 για φέτος η “αρκούδα” του Ιτούδη την “βασίλισσα” του Laso, η οποία παραδίδει το στέμμα της και θα παίξει για την 3η θέση της διοργάνωσης στον μικρό τελικό με τη Fenerbahce.
Ναι η CSKA είναι απόλυτα συμπαθής ομάδα, όπως και η Efes, όμως στον τελικό δεν γίνεται να μην είμαστε με τους Τούρκους. Παρόλα αυτά, το “Let the best team win” παραμένει το βασικό μας μότο…
Πηγή: Fundamentals