Στον Ολυμπιακό ο Λετονός Janis Timma!

971

Ο Ολυμπιακός κλείνει την 6η θέση των ξένων στο ρόστερ του με τον Λεττονό Janis Timma που πέρυσι αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Euroleague με την Baskonia.
Ένας παίκτης που μου αρέσει ιδιαίτερα και τον οποίο παρακολουθώ από τη χρονιά του στη VEF Riga το 2014-’15. Πρόκειται για έναν Combo Forward με βασική θέση το ‘3’ που έχει χτιστό κορμί και δυνατά χέρια. Η ικανότητα στην προσωπική φάση υπάρχει, είτε πηγαίνοντας μέχρι μέσα με drive, όπου το σώμα του τον ευνοεί στην επαφή, είτε παίζοντας στο post, από όπου εκτός από σκορ, μπορεί να συνεισφέρει και με την καλή ικανότητά του στην πάσα. Πολύ καλός σουτέρ από τα 6.75, πέρυσι στη Euroleague είχε 41.2% με μέσο όρο 4.5 προσπάθειες ανά παιχνίδι! Μέτρησε επίσης 67.3% στα σουτ 2 πόντων και 76.7% από τη γραμμή των προσωπικών. Παρά την καλή του σωματοδομή και την αθλητικότητα που τον διακρίνει, δεν είναι τόσο ικανός rebounder, παρουσιάζοντας κάποιες φορές μια απροθυμία στο να κυνηγήσει διεκδικούμενες μπάλες, ενώ δεν βγάζει την ένταση που θα μπορούσε να βγάλει στα μετόπισθεν.
Μπορεί να λειτουργήσει είτε ως floor spacer για να ανοίξει χώρους την επίθεση απομονώσεων του Blatt ή ως ένας καλός hard cutter, κάτι που περιμένω να δω αρκετά, παίρνοντας πάσες από τον Milutinov που μπορεί να λειτουργήσει αρκετά ως το κέντρο αποφάσεων της ομάδας. Πιστεύω πως θα τον δούμε αρκετές φορές και στο ‘4’ στο small ball που συχνά επιχειρεί ο Εβραίος τεχνικός.
Καθ’ όπως φαίνεται, θα μοιραστεί το ‘3’ με τον Παπανικολάου, με τον Axel Toupane να παίρνει τα περισσότερα λεπτά του στο ‘2’, λειτουργώντας ως ο ball stopper, που είχαμε επισημάνει ότι χρειάζεται η ομάδα στην περιφέρεια, καλύπτοντας ενδεχόμενο έλλειμμα ύψους και σκληράδας που πιθανόν να προκύψει από κάποιους συνδυασμούς της front court.
Το όλο εγχείρημα που στήνεται φέτος στο ΣΕΦ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μένει να δούμε πως θα δέσει η 6άδα των ξένων με αυτή των Ελλήνων μέσα από το πινακάκι του David Blatt. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση στον coach και πιστεύω πως θα παρουσιάσει πολύ ελκυστικό μπάσκετ.
Περιμένουμε να δούμε μήπως υπάρξει κάποια απρόοπτη πρόσθεση/αφαίρεση ή αν το ρόστερ ολοκληρώθηκε από σήμερα.
Υ.Γ: Ένα σχήμα με: Σπανούλη, Toupane, Παπανικολάου, Timma και Milutinov πιστεύω πως μπορεί να παρουσιάσει πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών στην επίθεση, ενώ στην άμυνα έχει τα εφόδια να καλύψει τον αρχηγό από το να γίνει στόχος στις αντίπαλες επιθέσεις. Θεωρητικά πάντα…
(Via Fundamentals)