Στην Σουηδία τη νέα σεζόν η Ναυσικά Σταυρίδου

661

Η Ναυσικά Σταυρίδου αποφάσισε να συνεχίσει την μπασκετική και ακαδημαϊκή της καριέρα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη πόλη Lulea της Σουηδίας. Η διεθνής πλει μεικερ μίλησε στο Northbasket για αυτή την απόφασή της.

¨Στην πόλη Lulea στη Σουηδία, θα συνεχίσω το διδακτορικό μου στο Πανεπιστήμιο Lulea University of Technology σε ένα πολύ οργανωμένο και καταξιωμένο εργαστήριο στον τομέα των μεταλλικών κατασκευών που ειδικεύομαι.

Εχεις να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες της Σουηδίας...
Ναι, οι συνθήκες ζωής είναι το μοναδικό πράγμα που φαντάζει δύσκολο στην επιλογή της συγκεκριμένης πόλης καθότι βρίσκεται πολύ βόρεια και το χειμώνα υπάρχουν μέρες που η θερμοκρασία πέφτει ακόμα και στους -40 ενώ δεν ξημερώνει καθόλου.Είμαι αισιόδοξη ότι θα είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία που θα συνδυάσει μια πολύ καλή πορεία και εμφανίσεις στο πρωτάθλημα με μια αξιόλογη δουλειά και στο ακαδημαικό κομμάτι.

Ποιο είναι το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ στη Σουηδία;
Οι αθλητικές υποδομές στη χώρα γενικά είναι πολύ ανεπτυγμένες και πιστεύω ότι θα γίνεται συστηματική δουλειά όσο αναφορά το αθλητικό κομμάτι. Η ομάδα στην οποία θα συνεχίσω την καριέρα μου είναι η Northland Basketball η οποία είναι η δευτεραθλήτρια του περσινού σουηδικού πρωταθλήματος και φέτος στοχεύει σε μια ανάλογη πορεία αν όχι και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Οι άνθρωποι της ομάδας φαίνονται από την αρχή πολύ πρόθυμοι ώστε να κάνουν τη διαμονή μου ακόμα ευκολότερη και στηρίζουν ιδιαίτερα και την ακαδημαική πορεία.