Στα ίσια οι τελικοί!

270

Πηγή: Fundamentals

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς στο Milwaukee για τους Bucks του Mike Budenholzer, αυτή τη φορά πιο δύσκολα, με 109-103, και η σειρά των τελικών του NBA επιστρέφει στο σημείο μηδέν. Ισοπαλία πλέον με 2-2 και με το επόμενο ματς να είναι προγραμματισμένο για μεθαύριο στο Phoenix της Arizona, οι ελπίδες του Γιάννη και τις παρέας του ανανεώνονται και αναπτερώνονται.
Στα του αγώνα, κορυφαίος ετούτη τη φορά για την ομάδα του Wisconsin δεν ήταν ο Έλληνας Forward, αλλά ο Khris Middleton, που πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση με 40 πόντους, 6 rebounds, 4 assists και 2 κλεψίματα. Οι Bucks ήταν προετοιμασμένοι για τα mismatches που προέκυπταν μετά τις αλλαγές και στέλνοντας βοήθεια από την αδύνατη πλευρά, σταμάτησαν την αιμορραγία, που υπήρχε στα τρία πρώτα δεκάλεπτα του Game 3 και που οφειλόταν στις εύκολες πάσες που περνούσαν στην καρδιά της ρακέτας για τον Ayton, που τελείωνε συνεχώς με άνεση, έχοντας στην πλάτη του πιο κοντό κι ελαφρύ αντίπαλο. Σπουδαία δουλειά από τον P.J Tucker εδώ.

Φυσικά δεν γινόταν από αυτό το ματς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να είναι απών ή να κρυφτεί. Ο Έλληνας παικταράς είχε 26 πόντους, 14 rebounds, 8 assists, 3 κλεψίματα και 2 κοψίματα (ένα εξ αυτών απόλυτα κομβικό, όταν ο Ayton επιχείρησε να ισοφαρίσει με 1:15 για τη λήξη), έμεινε στο παρκέ για 43 λεπτά, όσα και ο Middleton και ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών στο επιμέρους 33-21 που έτρεξε η ομάδα του στην τελευταία περίοδο. Διψήφιοι ήταν ακόμα για τους γηπεδούχους ο Lopez με 14 πόντους, ο Holiday με 13 συν 7 rebounds και 7 assists και ο Connaughton με 11.
Από τους Suns ξεχώρισε ο πρώτος σκόρερ του ματς, Devin Booker, με 42 πόντους, ενώ ακολούθησε με 15, 8 rebounds, 3 assists, 3 κλεψίματα και 3 τάπες ο Jae Crowder. Στα ρηχά έμεινε ο Ayton από άποψη παραγωγής, μιας και είχε μόλις 6 πόντους με 3/9 εντός παιδιάς. Αξιόλογοι αριθμοί βέβαια ήταν τα 17 rebounds, οι 5 τελικές πάσες και τα 3 κοψίματα που έκανε. Πρώτο κακό παιχνίδι στα φετινά Playoffs για τον Chris Paul με 10 πόντους (5/13 FG) και 7 τελικές για 5 λάθη.
Τεράστιας σημασίας τα 8 περισσότερα rebounds των Bucks και τα μόλις 5 λάθη (!) έναντι 17 της ομάδας του Monty Williams, όπερ σημαίνει, πως οι νικητές είχαν 20 επιπλέον κατοχές και αυτό πιστεύουμε, ότι ήταν το στατιστικό που έκρινε την αναμέτρηση.
Επόμενο ματς τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 4:00.

Πηγή: Fundamentals