Σταμολάμπρου: “Να χαρούν οι φίλαθλοι το τουρνουά στην Πάτρα”

916

Η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών έχει μπει στην τελική της ευθεία με το τουρνουά της Πάτρας να αποτελεί το τελικό τεστ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πριν από το Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας.

Η Αννα Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε γι’ αυτούς τους αγώνες καλώντας τους φιλάθλους της Πάτρας να δώσουν βροντερό «παρών» στο γήπεδο.

«Οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στην Πάτρα, δηλαδή η Λευκορωσία, η Ουκρανία και η Ρωσία είναι δυνατές και καλές. Είμαστε λίγο πριν το Ευρωμπάσκετ και νομίζω ότι όλες οι Εθνικές έχουν αρχίσει να βρίσκουν το ρυθμό και τη χημεία τους. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να πάμε στην Πάτρα, να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και να προετοιμαστούμε καλύτερα για το Ευρωμπάσκετ. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο στόχος μας. Τα φιλικά είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Σε κάθε παιχνίδι, βέβαια, μπαίνουμε για τη νίκη. Θέλουμε τους φιλάθλους δίπλα μας στην Πάτρα. Ελπίζουμε ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο, να χαρεί τα παιχνίδια και να μας στηρίξει», είπε χαρακτηριστικά.

Η 22χρονη πλέι μέικερ αναφέρθηκε και στα δύο προηγούμενα φιλικά της Εθνικής απέναντι στην Ιταλία κάνοντας ένα μίνι απολογισμό. «Με την Ιταλία ήταν δύο δύσκολα φιλικά, καθώς η αντίπαλός μας διαθέτει μια καλή ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι παρουσιαστήκαμε πιο ξεκούραστες και δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα. Στο δεύτερο έκανε την εμφάνισή της η κόπωση, ενώ οι Ιταλίδες πείσμωσαν πολύ μετά την πρώτη ήττα, οπότε ήθελαν τη νίκη. Μιλάμε, βέβαια για φιλικά παιχνίδια, αυτό που θέλουμε είναι να βελτιωνόμαστε εμείς, ενώ έγιναν  δοκιμές σε άμυνα και επίθεση. Το σημαντικό είναι ότι δίνουμε δυνατά τεστ για να δούμε που ακριβώς είμαστε, να βρούμε το ρυθμό που θέλουμε και τα πατήματά μας».

Όσο για το τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει την Εθνική η Σταμολάμπρου ήταν αφοπλιστική: «Όσο και αν ακούγεται κλισέ είναι το πάθος και η καρδιά και το γνωρίζουμε όλοι. Κάθε φορά, όσο δύσκολη και να είναι η κλήρωση, όπως έχει πει και η Στέλλα η Καλτσίδου, είναι  λες και πατάμε ένα κουμπί και βγάζουμε απίστευτο πάθος, ενέργεια και κάνουμε τα αδύνατα να φαίνονται δυνατά».