Σπουδαίες νίκες για Heat, Hawks και Grizzlies στην καθιερωμένη δράση του NBA

217

Πηγή: Fundamentals

Μεγάλοι κερδισμένοι της αγωνιστικής οι Heat και Grizzlies, που εκμεταλλεύτηκαν τις νίκες των Hawks και Mavericks. Αναλυτικά:

Στη 2η θέση της Ανατολής διατηρείται το Miami, που πέρασε από την OKC με 108-115 και έφτασε τις 29 φετινές νίκες.
Ο Bam Adebayo ήταν ο άρχοντας του αγώνα με 21 πόντους, 8 rebounds και 5 assists, ενώ 22 πρόσθεσε ο Kendrick Nunn και 14 με 10 rebounds o Jimmy Butler. Η Oklahoma δεν τα κατάφερε, μιας και ήταν πιο άστοχη και είχε 10 λιγότερα rebounds από τους φιλοξενούμενους, με τον Gallinari να ξεχωρίζει με 27 πόντους. Συνεχίζει πάντως στην 7η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 23-19.

Στα παιχνίδια της Ανατολής οι Raptors κέρδισαν άνετα στον Καναδά τους Wizards με 140-111, έχοντας 65 και 75 πόντους στα δυο ημίχρονα και κορυφαίο τον Norman Powell με 28 πόντους και η “Philly” κέρδισε στην έδρα της το Chicago με 100-89, όντας ανώτερη σε σχεδόν κάθε στατιστική κατηγορία. Ξεχωρίζει φυσικά η νέα νίκη της Indiana επί της Minnesota, αυτή τη φορά στην Indianapolis με 116-114. Κορυφαίος του ματς ο T.J Warren με 28 πόντους, με τους Pacers να γράφουν 56.1% εντός παιδιάς και τους Timberwolves να παίρνουν 27 πόντους από τον Towns στην επιστροφή του μετά από καιρό. Η ομάδα του Nate McMillan έχει ρεκόρ 27-15 και συνεχίζει στην 5η θέση της Ανατολής, περιμένοντας τον ηγέτη της, Victor Oladipo, για να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Με τον Dillon Brooks να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις (26 πόντοι), οι Grizzlies έφτασαν αισίως τις 20 φετινές νίκες, κερδίζοντας τους Cavaliers στο Memphis με 113-109.
Η ομάδα του Taylor Jenkins βρίσκεται σε διαρκή άνοδο και της αξίζουν τα εύσημα. Δεν έφτασαν οι 28 πόντοι του Sexton από πλευράς Cavaliers και έτσι οι Grizzlies, εκμεταλλευόμενοι τις νίκες-δώρα των Hawks στο San Antonio και τον Mavericks επί των Blazers, σκαρφάλωσαν στην 8η θέση της Δύσης. Αξίζουν τα εύσημα στον Taylor Jenkins και στην ομάδα του για το πολύ καλό της φετινό πρόσωπο. Ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι.

Δεν χαρίστηκε και πάλι ο μεγάλος πιτσιρικάς, Luka Doncic, απέναντι στους Blazers, το καλάθι των οποίων φόρτωσε με 35 πόντους και 8/12 τρίποντα, για να οδηγήσει σε νίκη την ομάδα του με 120-112 και να την κρατήσει στην 6η θέση με ρεκόρ 27-15. Τι να πει κανείς για αυτό το παιδί; Μακάρι να έχει υγεία και να μην σταματήσει ποτέ να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Στο Texas ταυτόχρονα, ο Trae Young πέτυχε 31 πόντους και μοίρασε 9 assists, για να οδηγήσει την Atlanta στη 10η φετινή της νίκη, παίρνοντας το διπλό στο AT&T Center του San Antonio με 120-121.
Τα “γεράκια” του Lloyd Pierce έχαναν με 6 πόντους 1:20 πριν το τέλος, όμως ο Young με 2/2 βολές και με δίποντο λίγο αργότερα, και ο Huerter με τρίποντο 7” πριν το φινάλε, έφεραν τούμπα τα προγνωστικά και έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους.

Πηγή: Fundamentals