Σλούκας: «Η ομάδα βελτιώνεται σιγά σιγά» (vid.)

614

Η Εθνική Ανδρών πήρε τη νίκη από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη ανοίγοντας το ρυθμό και με την άμυνα στο προσκήνιο.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης με 10 πόντους, αλλά και 6 ασίστ, αλλά έμεινε με τα πόδια σταθερά στη… γη: «Η ομάδα βελτιώνεται σιγά-σιγά, έχουμε μια πλήρης ομάδα, αλλά μένει να γίνουμε ένα πολύ καλό σύνολο και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Είναι εμφανές ότι βελτιωνόμαστε στην άμυνα, στην επίθεση βρίσκουμε ρυθμό και είναι σημαντικό ο καθένας να ξέρει το ρόλο του και να παίζει για την ομάδα».

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν αυτός που έδωσε ώθηση στην ελληνική ομάδα με την είσοδό του στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε: «Πρέπει να βελτιώσουμε τη νοοτροπία μας όλοι μας και να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε. Στο μπάσκετ πρέπει να παίζεις άμυνα και να βάζεις το κορμί σου δυνατά. Αυτό πρέπει να κάνουμε στα επίσημα ματς και να πάμε δυνατά στα χιαστί ματς του Ευρωμπάσκετ».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, στάθηκε ιδιαίτερα στη διάθεση και τη νοοτροπία της ομάδας, αλλά όχι μόνο εκεί: «Είδαμε ένα δείγμα των δυνατοτήτων της ομάδας. Η διάθεση και η νοοτροπία που έδειξε σε 40 λεπτά ήταν ένα σημαντικό στοιχείο. Οι παίκτες έχουν καταλάβει ποια είναι η γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι. Η άμυνα είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά στα κρίσιμα παιχνίδια. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει αυτή τη νοοτροπία και με αυτή την επιθετική άμυνα και τον έλεγχο των ριμπάουντ, μπορούμε να τρέξουμε. Αυτό προσφέρει εύκολους πόντους και ψυχολογία στην ομάδα. Σε αυτό το κομμάτι ήταν πολύ θετικό το σημερινό παιχνίδι. Όποιος μπήκε στο παρκέ έδωσε φουλ ενέργεια κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Οι καλές ομάδες δεν θα σε αφήσουν να τρέξεις. Το θέμα είναι να παίζουμε με ταχύτητα και στο μισό γήπεδο. Πιστεύω πως από παιχνίδι σε παιχνίδι θα βρούμε τη φόρμα μας και αύριο θα είμαστε καλύτεροι. Κάθε μέρα θα είμαστε καλύτεροι».