Σκανδάλης: Σταθερότητα, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά τα μυστικά

609

Η φετινή πορεία του Ιωνικού Ιωνίας στο πρωτάθλημα του δεύτερου ομίλου Βορρά της Γ’ εθνικής ήταν ονειρική. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από έξι χρόνια στη κατηγορία πήρε την άνοδο που θα τη φέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Β’ εθνική. Ο τεχνικός του Ιωνικού Ιωνίας, Αντώνης Σκανδάλης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την άνοδο, το μυστικό της επιτυχίας, ενώ αναφέρθηκε και στα πλάνα που κάνει ενόψει της νέας σεζόν.

Για την άνοδο του Ιωνικού Ιωνίας στη Β’ εθνική ανέφερε: «Είναι μεγάλη χαρά για την ομάδα και για εμένα προσωπικά. Υπήρξε από την αρχή μία πολύ σοβαρή προσπάθεια από τη διοίκηση και από τον προηγούμενο προπονητή, η οποία χαρακτηρίστηκε από σταθερότητα, μεθοδικότητα και πολύ δουλειά στο γήπεδο».

Για το μυστικό που οδήγησε την ομάδα στην επιτυχία: «Η ομάδα είχε μεγάλη ποιότητα στους παίκτες. Υπήρξε ένας βασικός κορμός και η προσθήκη κάποιων παικτών έδωσε μεγάλη ώθηση. Υπήρξαν αρκετές ομάδες που θα μπορούσαν να πάρουν την άνοδο αλλά ο Ιωνικός στα ντέρμπι έδειξε μεγαλύτερη ωριμότητα και συγκέντρωση. Η βοήθεια, επίσης, από τη διοίκηση ήταν πολύ μεγάλη. Ο πρόεδρος και όλο το διοικητικό συμβούλιο ήταν πολύ κοντά στην ομάδα. Ήμασταν από τους λίγους συλλόγους που δεν είχαμε οικονομικής φύσεως προβλήματα. Κοντά μας ήταν ο δήμος της Ιωνίας και ο κόσμος που αποτέλεσε τον έκτο παίκτη μας. Το κλειστό του Ιωνικού Ιωνίας ήταν από τα λίγα που κάθε εβδομάδα ήταν γεμάτο».

Στη συνέχεια ο κόουτς Σκανδάλης αναφέρθηκε στο αν έχει ξεκινήσει τα πλάνα του για τη Β΄ Εθνική: «Είναι νωρίς ακόμα. Στόχος είναι να κρατηθεί ο βασικός κορμός της ομάδας και να γίνουν κάποιες μικρές προσθήκες που θα δυναμώσουν το σύλλογο ενόψει των απαιτήσεων της νέας κατηγορίας».

Στο τέλος αναφέρθηκε στο διεθνές σεμινάριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη: «Είναι ένα σεμινάριο με σημαντικούς ομιλητές. Χαιρόμαστε που γίνεται στη πόλη μας. Πιστεύω ότι η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγάλη γιατί εδώ υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι προπονητές που θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο και να μάθουν κάποια μικρά ή μεγάλα μυστικά του αθλήματος από τους κορυφαίους του είδους».

 

Πηγή: sepk.gr