Σε 5ο παιχνίδι οι τρεις από τις 4 σειρές των Playoffs της EL – Ιστορική βραδιά για τη Μονακό!

134

Πηγή: Fundamentals

Zenit, Bayern και Real έδειξαν αυταπάρνηση και κατάφεραν να ισοφαρίσουν τις σειρές τους σε 2-2, διεκδικώντας την υπέρβαση στο 5ο παιχνίδι που θα γίνει εκτός έδρας για αυτές. Από την άλλη, η Unics του Πρίφτη δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα της και είδε τη Monaco του Zvezdan Mitrovic να σηκώνει τον τίτλο του EuroCup στο Basket Hall Kazan.
Αναλυτικά:

Real Madrid – Anadolu Efes Istanbul: 82-76 (2-2)
Real Madrid celebrates - EB20Κλείνει πολλά στόματα -μαζί και το δικό μας- η Real, επιστρέφοντας για 2η φορά από διψήφια διαφορά στα τελευταία λεπτά και κερδίζοντας εκ νέου την Efes, για να στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Πόλη.
Τελικό σκορ 82-76 με τον 19χρονο Garuba να βγάζει μάτια με 24 πόντους και 12 rebounds. Πολύ μόνοι οι Larkin και Beaubois για τους Τούρκους με 22 και 23 πόντους αντίστοιχα. Κλειδί η αμυντική τακτική στον, πολύ καλό σήμερα, Larkin στο τελευταίο 10λεπτο, κρατώντας τον περισσότερο στην πλευρά (ο παίκτης που μάρκαρε τον Larkin ήταν σε man to man τακτική με τους υπόλοιπους 4 να παίζουν ουσιαστικά άμυνα ζώνης) και οδηγώντας την επίθεση του Ataman στον αποκαρδιωτικό απόψε Micic (3/7 εντός παιδιάς, 6 λάθη για μόλις 1 assist) και σπουδαίο performance στα μετόπισθεν από τους Garuba και Tyus, που εκτός από τα switch, όπου βαθμολογούνται με άριστα, προστάτεψαν με τον καλύτερο τρόπο το ζωγραφιστό τους και κέρδισαν την παρτίδα των rebounds για τη “βασίλισσα” (33-23).
Επόμενο ματς και τελευταίο την ερχόμενη Τρίτη.

Zenit St Petersburg – FC Barcelona: 84-71 (2-2)
Kevin Pangos - Zenit St Petersburg - EB20Στην Αγία Πετρούπολη η Zenit ισοφάρισε και αυτή τη σειρά της και θα ταξιδέψει για ακόμα μια φορά στη Βαρκελώνη, για να διεκδικήσει και αυτή τη σημαντικότερη διάκριση στην ιστορία της.
Εξαιρετικό ξεκίνημα από την ομάδα του Xavi Pascual που στρίμωξε στα σχοινιά από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης την πρώην ομάδα του Καταλανού τεχνικού και δεν της επέτρεψε στιγμή να πιστέψει, ότι μπορεί να επιστρέψει στην Ισπανία με το εισιτήριο του Final-4 στα χέρια της. Φοβερό ξεκίνημα από τον Alex Poythress, που πέτυχε τους 10 από τους συνολικά 12 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ στη συνέχεια την μπαγκέτα ανέλαβε ο ηγέτης των Ρώσων, Kevin Pangos, που πέτυχε τους 19 από τους 22 πόντους του στο δεύτερο μέρος του ματς. Η Zenit εκτός από τον Mirotic, που σε αυτή τη σειρά θυμίζει παίκτη του τεταρτοτρίτου ραφιού, σήμερα είχε άριστη αντιμετώπιση και στον πιο καυτό παίκτη της Barca, τον Davies, ο οποίος έμεινε στον έναν πόντο με 0/6 δίποντα σε 25′ συμμετοχής, ενώ τα box outs ήταν σεμιναριακού επιπέδου (φοβερή δουλειά ο Black εδώ), κρατώντας τον Davies μόλις στο 1 rebound, την ώρα που στη σειρά κατέβαζε 8.3 κατά μέσο όρο με 3.6 εξ αυτών να είναι επιθετικά. Ενθαρρυντικά μηνύματα από τον Καλάθη μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα με 19 πόντους (5/6 2P, 3/7 3P) και 5 rebounds.

FC Bayern Munich – AX Armani Exchange Milan: 85-82 (2-2)
FC Bayern Munich celebrates - EB20Με εξαιρετικό Paul Zipser 16 πόντους, σημαντικότατο Baldwin με 18 και κομβικό Lucic στα τελευταία λεπτά, η Bayern επέστρεψε ξανά (έχουμε χάσει το μέτρημα φέτος με τα παιχνίδια που επιστρέφει από μεγάλες διαφορές) και με το 85-82 ισοφάρισε τη σειρά, στέλνοντάς την πίσω στο Μιλάνο, για να λυθούν οι διαφορές της με την Armani.
Μεγάλο πάθος και ψυχή στο τελευταίο 10λεπτο από την ΟΜΑΔΆΡΑ του Trinchieri που με επιμέρους 22-11 έφερε τα πάνω κάτω. Τρομεροί οι Shields και Delaney από την ομάδα του Messina, με τον Δανό SF να τελειώνει με 17 πόντους, 7 rebounds και 5 assists και τον πρώην PG της Bayern να “γράφει” 28 με 9/15 εντός παιδιάς και 7/8 προσωπικές. Η εξαιρετική άμυνα σε απόσταση μιας πάσας και η θωράκιση του ζωγραφιστού (πολύ έγκυρες deny άμυνες, αλλά και έγκαιρες βοήθειες όταν οι Ιταλοί επιχειρούσαν drives ή cuts) ήταν τα κλειδιά που έφεραν τη 2η νίκη στη σειρά για την Bayern, η οποία αν ήταν ελαφρώς πιο τυχερή, θα μπορούσε σήμερα να γράφει ιστορία και να πανηγυρίζει έξαλλα. Με τα αν όμως ιστορία δεν γράφεται, οπότε ετοιμαστείτε για πόλεμο την Τρίτη στο Φόρουμ.

UNICS Kazan – AS Monaco*: 83-86 (0-2)
AS Monaco is EuroCup Champ 2020-21 - EC Finals Kazan - EC20Στον τελικό της 2ης τη τάξει διοργάνωσης της EL, η Monaco κέρδισε την Unics μέσα στο Καζάν με 83-86 και πανηγύρισε απόλυτα δίκαια την κατάκτηση του EuroCup στην πρώτη κιόλας συμμετοχή της στον θεσμό.
Κορυφαίος με 25 πόντους και MVP των τελικών ο Rob Gray. Όσο για την ομάδα του Πρίφτη, η απουσία του βράχου Jordan Morgan στοίχισε τα μάλα στην εξασφάλιση του rebound και στο μαρκάρισμα του θωρηκτού, Mathias Lessort.
Πολλά συγχαρητήρια στους Μονεγάσκους, που πήραν τη δύσκολη απόφαση να μετακομίσουν από τη FIBA στην EL και δικαιώνονται απόλυτα. Από τον χαμένο τελικό του BCL στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, σήμερα οι δυο ομάδες φαίνεται να έχουν τραβήξει εντελώς διαφορετικό δρομολόγιο. Οι σκληρές αποφάσεις απαιτούν ψυχικό σθένος. Ραντεβού στην επόμενη EuroLeague, λοιπόν.

Πηγή: Fundamentals