Σε κυκλοφορία το βιβλίο του Tim Grover

995

108805246

Ο Tim Grover, ο προσωπικός γυμναστής των Michael Jordan-Kobe Bryant, εξηγεί μέσω του νέου του βιβλίου που έχει τίτλο “Relentless” τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να γίνεις ασταμάτητος.

Ο Michael Jordan είχε πει πως “δεν υπάρχει άνθρωπος με τις δικές του γνώσεις γύρω από την προπόνηση“. Ο Kobe Bryant εξηγεί ότι “πρόκειται για τον master του mental tougness“. Οι δυο θρύλοι του παγκόσμιου μπάσκετ είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο Tim Grover, ο διασημότερος γυμναστής στο ΝΒΑ, ο οποίος μετράει αντίστροφα για την παγκόσμια κυκλοφορία του νέου του βιβλίου που έχει τον τίτλο “Relentless”. Έτσι, αμείλικτος και απόλυτα ειλικρινής, ο Grover εξηγεί πως μπορεί κανείς να συνεχίσει όταν οι άλλοι σταματούν, πως μπορεί να διαχειριστεί την πίεση, να ελέγξει τα ένστικτά του, να μην αφήσει τα συναισθήματα να τον κυριεύσουν.

Το”Relentless” δεν είναι, όπως ο ίδιος εξηγεί, ένα βιβλίο γεμάτο από ασκήσεις ατομικής προπόνησης και συστήματα. Ο Grover άλλωστε δίνει μεγαλύτερη σημασία στο “χτίσιμο” ενός σκληρού χαρακτήρα που θα βοηθήσει έναν παίκτη να μεταπηδήσει από το επίπεδο του “καλού” σε εκείνου του “εξαιρετικού” και στη συνέχεια σε αυτό του “ασταμάτητου”.

Αν πάρεις τους ανθρώπους που εκπαίδευσαν τον Secretariat και τον Man o’ War (δυο από τα πιο σπουδαία άλογα στην ιστορία του ιπποδρόμου) και τους ενώσεις σε έναν βάρβαρο, τότε αυτός θα μοιάζει με τον Tim, τον άνθρωπο που προπόνησε τον Jordan και μένα” σχολίασε ο Kobe Bryant και με δυο λόγια έδειξε πόσο σκληρός είναι ο Grover, με τον οποίο έχουν δουλέψει επίσης οι Dwyane Wade, Charles Barkley, Pat Riley, Mike Krzyzewski και πολλοί ακόμη αστέρες του ΝΒΑ και του παγκόσμιου μπάσκετ.

Ο Ettore Messina, ο coach της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξηγεί σχετικά με το “Relentless”: “Αυτό το βιβλίο σου δίνει να καταλάβεις πως η δύναμη του μυαλού μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο από τα φυσικά σου προσόντα και το ταλέντο για να αποδώσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων σου“. Ο Sergio Scariolo, από την πλευρά του, θεωρεί τον Grover “guru της πνευματικής και φυσικής προετοιμασίας“. Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο διάσημος γυμναστής παραθέτει διάφορα γεγονότα, εξηγεί πως “ο παράγοντας τύχη δεν υπάρχει, παρά μόνο συγκυρίες και ευκαιρίες που πρέπει να ξέρεις πως να εκμεταλλευτείς για να γίνεις ασταμάτητος“.

Το “Relentless” κυκλοφορεί στις 16 Απριλίου σε όλο τον κόσμο και μπορεί κανείς να το παραγγείλει μέσω των κορυφαίων ηλεκτρονικών καταστημάτων, όπως για παράδειγμα το Amazon. Ο ίδιος ο Grover υπόσχεται πως η ανάγνωσή του θα οδηγήσει στην κυριαρχία. Η λίστα των… πελατών του (ή των εκλεκτών του όπως τους αποκαλεί) μιλάει από μόνη της για τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Δεν θα χαϊδέψει ποτέ αυτιά κι αν δεν αντέχεις να πιέσεις τον εαυτό σου στο όριο, καλό θα είναι να μην προσπαθήσεις καν. Αντέχεις να αλλάξεις επίπεδο και να γίνεις ασταμάτητος; Ο “Relentless” Tim Grover έρχεται για να σε οδηγήσει στην κορυφή…

* Ο Grover είναι ο ιδιοκτήτης του “Attack Athletics Gym”, ενός γυμναστηρίου που κόστισε 1.5 εκατ. δολάρια για να χτιστεί το 2007 και έχει έκταση 60 στρεμμάτων! Στο εσωτερικό του υπάρχει αίθουσα 10.000 τετραγωνικών γεμάτη με βάρη, τέσσερα γήπεδα διαστάσεων ΝΒΑ και άλλο ένα χωρητικότητας 1000 θεατών.

 

πηγή:nba.sport24.gr