Σενάρια ανόδου και υποβιβασμού σε Β και Γ1 ΕΚΑΣΘ.

687

1 στροφή έμεινε για τη λήξη των Πρωταθλημάτων της Β και Γ1 ΕΚΑΣΘ και το BasketManiak παρουσιάζει τα σενάρια ανόδου και υποβιβασμού.

ΑΝΟΔΟΣ

Β ΕΚΑΣΘ

Μόνο αν αυτοκτονήσει στον 1ο όμιλο δε βγαίνει πρωταθλητής ο Όλυμπος Ελευθερίου-Κορδελιού ενώ καραδοκεί ο Αρίων Σταυρούπολης.Στο 2ο όμιλο πρωταθλητής αναδείχτηκε η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου.Στα play off’ s ανόδου με πλεονέκτημα έδρας θα είναι ο Αρίων Σταυρούπολης ή ο Όλυμπος Ελευθερίου Κορδελιού και το GBA και με μειονέκτημα έδρας ο Γαλαξίας Αδένδρου και τα νεοφώτιστα Αστέρια.

Γ1 ΕΚΑΣΘ

Ο Μέγας Αλέξανδρος Εχεδώρου, ο ΑΣΚ Λαγυνά και ο Μαραθών Καλαμαριάς που βγήκαν πρώτοι στους 3 ομίλους ανέρχονται στη Β ΕΚΑΣΘ.Από εκεί και πέρα έχουμε.Στα play off’ s με πλεονέκτημα έδρας τον Θερμαϊκό Σιδηροδρόμων τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη και τον Ατρόμητο Τριαδίου.Με μειονέκτημα έδρας τον Πρωτέα Ελευθερίου-Κορδελιού ή τον ΓΑΣ Κουφαλίων από τον 1ο όμιλο, το HOOP από τον 2ο και την Αθλητική Ακαδημία Καλαμαριάς από τον 3ο ενώ καραδοκεί και ο Θερμαϊκός Θέρμης.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Β ΕΚΑΣΘ

Η ΠΑΣ Ασσήρου ήδη υποβιβάστηκε 2 κατηγορίες καθώς αποχώρησε και ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου χθες έπεσε στη Γ1.Από εκεί και πέρα με ήττα του Χορτιάτη και νίκη του ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου υποβιβάζεται ο Χορτιάτης και παίζει play out ο ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου.Με ίδιο αποτέλεσμα ή νίκη του Χορτιάτη υποβιβάζεται ο ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου και πάει play out ο Χορτιάρτης.Στο β όμιλο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.Υποβιβάζονται Αριστοτέλειο Κολλέγιο, Αστέρας Πλαγιαρίου και Φοίνικας Καλαμαριάς.Στα play out πάει η Βεργίνα.

Γ1 ΕΚΑΣΘ

Στον α όμιλο έχει υποβιβαστεί η Αρμενική ενώ θα την ακολουθήσουν και 2 από τις:Ελπίδες Ηλιούπολης, ΓΣ Μενεμένης,ΠΑΟΚ Κυμίνων-Μαλγάρων και ΓΣ Ηλιούπολης.Στο β όμιλο έχει υποβιβαστεί ο Μακεδονικός Λητής και θα τον ακολουθήσουν ή ο Άτλας ή Αριστοτέλης.Στο γ όμιλο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.Υποβιβάστηκαν η Πλατεία,ο Βελλερεφόντης και οι Ιππότες Χαριλάου. Φυσικά κάτι μπορεί ν’ αλλάξει αν σωθεί ακόμη 1 ομάδα από τη δύναμη της ΕΚΑΣΘ στη Γ Εθνική.

Αρχείο: Ιωαννίδης Νεκτάριος