Σίμος: «Ο “κορμός” που κρατήσαμε είναι το “A” και το “Ω” της μέχρι στιγμής πορείας μας»

226

Ο προπονητής της Ελευθερίας Μοσχάτου (National league 2, 3οςόμιλος), Γιώργος Σίμος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά. Αναλυτικά είπε:

Για το ντέρμπι κορυφής με τον Χολαργό: «Ο Χολαργός έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με έναν εξαιρετικό προπονητή, είναι η πιο επιθετική ομάδα και απ’ τους 5 ομίλους, με 93 πόντους κατά μέσο όρο. Έχουμε πάρα πολύ δύσκολη δουλειά, γιατί δεν έχουμε να “κλείσουμε” απλά 2-3 παίκτες, και οι 12 μπορούν να μπουν μέσα και να κάνουν τη διαφορά. Είναι πολύ οργανωμένη ομάδα, παίζει πολύ ωραίο και επιθετικό μπάσκετ και της εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα».

Για το τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν: «Αν θέλουμε να έχουμε τύχη θα πρέπει να κατεβάσουμε κατά πολύ τον μέσο όρο τους. Έτσι κι αλλιώς, στις νίκες μας έχουμε πάει τους αντιπάλους μας στους 70-75 πόντους, οπότε θα θέλαμε να κάνουμε το ίδιο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε. Αν παίξουμε τη δυνατή και πιεστική άμυνα που παίζουμε, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τον «κορμό» που έχουν κρατήσει: «Αυτό είναι το “Α” και “Ω”. Απ’ τα 12 παιδιά της ομάδας, τα 8-9 παιδιά είναι εδώ και 5-6 χρόνια μαζί μας. Τα παιδιά που έχω φέρει εγώ στην ομάδα είναι παιδιά που μας ταιριάζουν και μας ξέρουν, έχουμε παίξει και αντίπαλοι. Στην πρώτη μέρα της προετοιμασίας, ήταν λες και ήμασταν και οι 12 πολλά χρόνια μαζί. Αυτό ήταν το εύκολο κομμάτι για ‘μας, γιατί δεν χρειαστήκαμε χρόνο για να βρεθούμε. Έχουμε μια έτοιμη ομάδα και αυτό είναι και το μικρό “μυστικό” μας στο οποίο υπερτερούμε κάπως απ’ τις άλλες ομάδες».

Για το πρότζεκτ της Ελευθερίας Μοσχάτου: «Όταν πήγα την πρώτη χρονιά στην ομάδα είχαμε βάλει ένα στόχο να στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε την οικονομική άνεση να πάρουμε πολλούς παίκτες, οπότε είπαμε να πάμε στον δύσκολο δρόμο να προσέξουμε τα παιδιά των ακαδημιών μας και απλά χρόνο με τον χρόνο κάνουμε πάντα 1-2 μεταγραφές που ταιριάζουν στο πρότζεκτ μας. Δόξα τω θεώ, πάμε πάρα πολύ καλά και έχουμε αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι κάθε φορά που παίζουμε γεμίζει το γήπεδο και αυτό είναι το πιο σημαντικό για ‘μας».

Για τον όμιλό τους: «Είμαστε 3-4 χρόνια στην κατηγορία και ο φετινός είναι ο πιο δύσκολος όμιλος που έχουμε συναντήσει. Αν εξαιρέσουμε λίγο τον Χολαργό που απ’ την αρχή ξέραμε ότι είναι το μεγάλο φαβορί και τα Χανιά που έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά είναι με νεαρά και ντόπια παιδιά, οι άλλες ομάδες είμαστε ισάξιες. Ακόμα και ο Χολαργός πήγε μέσα στον Πορφύρα, δεν έπαιξε καλά και έχασε. Είναι ένας όμιλος που αν δεν προσέξεις κάθε αγωνιστική θα χάσεις χωρίς να το καταλάβεις. Έχει εξαιρετικούς παίκτες, εξαιρετικούς προπονητές, όπου έχω την ευτυχία οι περισσότεροι να είναι και φίλοι μου. Πιστεύω ότι όλοι θα βγούμε κερδισμένοι, είτε μείνουμε στην κατηγορία, είτε ανέβουμε».