Σήμερα ο τελικός του ΑΣΕΘ μεταξύ Ιπποκράτη και Coca Cola

276

Σήμερα (σ.σ. 19 Μαΐου) στις 21:00 στο ανακαινισμένο γήπεδο της Σταυρούπολης θα διεξαχθεί παρουσία επισήμων από το χώρο του μπάσκετ ο μεγάλος τελικός του Πρωταθλήματος του Αθλητικού Συνδέσμου Εργαζομένων Θεσσαλονίκης (ΑΣΕΘ) για την περίοδο 2013-2014. Αντίπαλοι θα είναι η αποτελούμενη από γιατρούς ομάδα του Ιπποκράτη και η ομάδα του εργοστασίου Θεσσαλονίκης της Coca Cola 3E.

Ο Ιπποκράτης κατέκτησε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος, έχοντας 12 νίκες και 2 ήττες και ισοβαθμώντας με την ομάδα της Δέλτα, έναντι της οποίας όμως υπερτερούσε στη διαφορά πόντων. Στον πρώτο γύρο των play off αντιμετώπισε την SBC και έχοντας ως “προίκα” τις δύο νίκες από την κανονική περίοδο δε δυσκολεύτηκε να κάνει το “sweep” και να περάσει στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος.

Εκεί συνάντησε τη περσινή φιναλίστ του Πρωταθλήματος, ομάδα των Μηχανικών με σκορ έναρξης το 1-1 από την κανονική περίοδο. Κέρδισε δύσκολα δύο φορές (το δεύτερο παιχνίδι μάλιστα θα συζητιέται για χρόνια καθώς κρίθηκε μετά από τρεις παρατάσεις και ατελείωτες εναλλαγές στο σκορ), έκανε το 3-1 και πέρασε στον τελικό.

Η Coca Cola τερμάτισε στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος με 10 νίκες και 4 ήττες και στον πρώτο γύρο των play off αντιμετώπισε την νεοφερμένη στο πρωτάθλημα ομάδα του VOID, έχοντας προβάδισμα με 2-0 από την κανονική περίοδο. Το 3-0 ήρθε εύκολα μαζί με την πρόκριση στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος. Εκεί είχε πολύ δύσκολο έργο, καθώς η αντίπαλη της ομάδα της Δέλτα είχε το πλεονέκτημα έδρας και το προβάδισμα με 2-0 στις νίκες από την κανονική περίοδο.

Μετά από τρία συναρπαστικά παιχνίδια που κρίθηκαν όλα στο τέλος, η Coca Cola κατάφερε να κάνει πέρα από τα προγνωστικά την ολική ανατροπή και να προκριθεί με 3-2 νίκες στον Τελικό. Επίσης, θα εμφανιστεί στο γήπεδο με ανεβασμένη ψυχολογία, καθώς την Παρασκευή στέφτηκε Κυπελλούχος ΑΣΕΘ 2014, νικώντας δύσκολα την ομάδα των Μηχανικών σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του Μπάσκετ.

Το σημερινό παιχνίδι αναμένεται να είναι συναρπαστικό και αξίζει να παρευρεθεί κανείς στο γήπεδο να το παρακολουθήσει. Φαβορί και αουτσάιντερ δεν υπάρχει και ο μόνος σίγουρος νικητής θα είναι το ίδιο το άθλημα.

Μετά τον αγώνα θα ακολουθήσουν οι απονομές των Κυπέλλων σε νικητή και ηττημένο, καθώς και αυτές του Κυπέλλου ήθους στην ομάδα της SBC (μετά από ψηφοφορία που έχει γίνει μεταξύ των ομάδων) αλλά και των Κυπέλλων στο νικητή και τον ηττημένο του τελικού Κυπέλλου της Παρασκευής (Coca Cola και Μηχανικοί αντίστοιχα).