Ρόκας: Στόχος μας η παραμονή

717

Αποφασισμένοι να κάνουν μία νέα αρχή από τη προσεχή σεζόν είναι στην Ραιδεστό. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από Σίμο Ρόκα ο οποίος έχει σημαντικές παραστάσεις από την Α’ ΕΚΑΣΘ, έχει ως σκοπό το «χτίσιμο» της ομάδας σε γερές βάσεις, συνδυάζοντας την εμπειρία με το νεανικό ταλέντο.

Ο κόουτς Ρόκας μίλησε στο «Northbasket» για τους λόγους που αποδέχτηκε τη πρόταση της Ραιδεστού. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: «Ύστερα από συζήτηση που είχα με τους διοικούντες φάνηκε η ταύτιση απόψεων που έχουμε σε πολλά θέματα. Από τα βασικότερα είναι η κοινή λογική που έχουμε με τη χρησιμοποίηση νεαρών καλαθοσφαιριστών κάτι το οποίο έχω κάνει σε όλες τις ομάδες που έχω δουλέψει. Τα άτομα που απαρτίζουν τη διοίκηση τα γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια και ξέρω ότι είναι συνεργάσιμοι. Όλα αυτά με οδήγησαν στο να αποδεχτώ αμέσως τη πρόταση τους».

Για το σχεδιασμό της ομάδας και την στελέχωση του ρόστερ δήλωσε: «Από τη πρώτη στιγμή που συζητήσαμε είχαμε πει ότι στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το βασικό κορμό της περσινής ομάδας. Κάτι το οποίο έγινε αφού παρέμειναν οι Εμμανουήλ, Θεοδώρου, Γκούμας, Παλιώκας, Μόμτσος, Μπένοφ, Νηκάκης, Ζησάκης, Γκέκας. Επίσης προωθήσαμε από το εφηβικό τμήμα τους Ηλία Κιζιρίδη και Χαράλαμπο Σαμψονίδη, ενώ μέσα στη χρονιά θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και τρία παιδιά από το παιδικό (Λαζαρίδης, Λαγός, Φίλιος). Όλοι αυτοί μαζί με τους τρεις καλαθοσφαιριστές που αποκτήσαμε (Σουρμελίδης, Γογγάκης, Κολυμβάνος), θα αποτελούν το ρόστερ των 15-16 παικτών που θα έχω στη διάθεση μου καθόλη τη διάρκεια της σεζόν».

Στο τέλος ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε στο στόχο που έχουν θέσει για τη νέα περίοδο: «Ο βασικός μας στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής. Αυτό όσο πιο σύντομα το φέρουμε εις πέρας τόσο το καλύτερο θα είναι. Από εκεί και πέρα θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά που υπάρχουν και εφόσον αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο, να αρχίσουν να αυξάνουν σταδιακά το χρόνο συμμετοχής τους. Είναι αποκλειστικά στο χέρι τους να τα καταφέρουν και το καλό είναι ότι υπάρχουν έμπειροι παίκτες που μπορούν να τα βοηθήσουν».

 

Γιώργος Κυπραίος